• Conferință de insolvență organizată de UNPIR Filialele Alba și Hunedoara – 10 pct.
    UNPIR Filialele Alba și Hunedoara organizează prima conferință de insolvență a anului 2024, un eveniment care va reuni judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curțile de Apel Cluj-Napoca și Timișoara, Tribunalele Alba, Cluj, Hunedoara, Timiș și practicieni în insolvență.
    Vezi detalii


vineri, 19 aprilie 2024

COMUNICAT DE PRESA

Consiliul Național de Conducere al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, luând act de numeroasele arestări de judecători sindici din București, consideră că Direcția Națională Anticorupție realizează un serviciu de însănătoșire a climatului din cadrul activității de insolvență, dacă se va stabili în mod definitiv, prin hotărârea instanței, că judecătorii acuzați se fac vinovați de faptele ce li se impută.

Consiliul Național de Conducere al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România consideră de asemenea, că asanarea acestui mediu trebuie să continue și în București și în provincie. Deoarece nu poate exista infracțiunea de mită fără mituitori, C.N.C. așteaptă să ia la cunoștință numele membrilor UNPIR implicați în aceste infracțiuni.

De altfel, instanțele disciplinare ale profesiei nu au ezitat să suspende sau chiar să elimine din profesie pe cei care au săvârșit fapte disciplinare sau penale grave.

Prin modificarea art.36 lit.h la OUG 86/2006 se poate stabili dacă fapta penală aduce atingere profesiei de practician în insolvență, după punerea în mișcare a acțiunii penale iar, sancțiunea este suspendarea practicianului în insolvență până la pronunțarea unei hotărâri definitive.

Din fericire, există foarte puține cazuri de judecători sindici sau practicieni în insolvență care săvârșesc astfel de infracțiuni.

În altă ordine de idei ținem să vă comunicăm că la Curtea Constituțională a României s-a respins astăzi sesizarea de neconstituționalitate a Legii cu privire la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, depusă de PNL și în cadrul căreia UNPIR a adoptat poziția de „amicus curiae”.

S-a confirmat și susținerea noastră că, numirea administratorilor/lichidatorilor judiciari trebuie să se facă de către creditori.

Consiliul Național de Conducere al UNPIR

înapoi la partea de sus
×