• Conferința Națională de Insolvență Iași 2023 – 12 pct.
    UNPIR Filiala Iași, în parteneriat cu Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență din România (INPPI) si Uniunea Administratorilor Autorizați din Moldova (UAAM) organizează Conferința Națională de Insolvență Iași în perioada 29-30 septembrie 2023, eveniment tradițional care aduce în prim-plan cele mai relevante subiecte din domeniul insolvenței.
    Vezi detalii

  • Conferința Națională de Insolvență Constanța: ”Proceduri de restructurare pentru mediul de afaceri” – 12 pct.
    INPPI, în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii (INM), UNPIR Filiala Constanța și UNPIR Filiala București organizează în zilele de 15-16 septembrie 2023 Conferința Națională de Insolvență, eveniment tradițional care aduce în prim plan cele mai relevante subiecte din domeniul insolvenței.
    Vezi detalii

  • Seminar Online: „Spălarea banilor la confluența dintre dreptul penal și procedura insolvenței” – 4 pct.
    Lector: av. Antoniu Obancia, practician în insolvență, lector INPPI
    Vezi detalii

duminic, 1 octombrie 2023

Presă

04:Oct

Moment aniversar în cadrul Conferinței Naționale de Insolvență – ediția I

Cel mai emoționant moment al conferinței a fost cel dedicat d-nului Prof. Univ. Dr. Ion Turcu, părintele insolvenței în România. Pentru activitatea sa în domeniul insolvenței, încă de pe vremea când exista o singură lege proaspăt ieșită din Parlamentul României, când nu existau dosare, jurisprudență sau doctrină. În acea vreme, exista doar o carte, o carte verde, singurul reper pentru cei care activau în această zonă a dreptului comercial.

Cartea domniei sale era singurul instrument disponibil judecătorilor sindici și avocaților. Pentru toată contribuția adusă în materia insolvenței, prof. Ion TURCU a primit diploma de excelență din partea INPPI.

„Nu știu cât este cauzalitate și cât este întâmplare implicarea mea în acest domeniu. Un autor francez spunea că în sport important este să participi, iar în procedura insolvenței este important să nu participi niciodată. Doar că acest lucru nu depinde neapărat de voința celui care-și vede numele pe o listă, ci depinde de multe ori de o întâmplare măruntă. Așa se face că în anul 1994 am primit un telefon de la însoțitoarea Ministrului Finanțelor de la acea vreme și de aici a început totul. La peste 17 ani distanță de la prima carte publicată, e momentul unui nou început, cu o nouă lege, fapt ce ne obligă să fim la înălțime.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ion Turcu.

http://www.youtube.com/watch?v=UbFwMNoxIUU

înapoi la partea de sus
×