• Conferință de insolvență organizată de UNPIR Filialele Alba și Hunedoara – 10 pct.
    UNPIR Filialele Alba și Hunedoara organizează prima conferință de insolvență a anului 2024, un eveniment care va reuni judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curțile de Apel Cluj-Napoca și Timișoara, Tribunalele Alba, Cluj, Hunedoara, Timiș și practicieni în insolvență.
    Vezi detalii


smbt, 20 aprilie 2024

Anunțuri

24:Noi

UPDATE - ANUNȚ privind organizarea examenului de DEFINITIVAT în profesia de practician în insolvență - sesiunea 2023

ANUNȚ – privind organizarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență - sesiunea noiembrie 2023

I. Examenul se va desfășura în data de 24.11.2023, la sediul UNPIR.

Săptămâna centralizată de pregătire profesională se va organiza online în perioada 30.10.2023 – 02.11.2023.

*NOU* - Rezultat verificare indeplinire conditii participare la examenul de definitivat din sesiunea 24.11.2023 - aici

*NOU* - Anunț privind ora de începere a examenului - aici

Click AICI pentru a descărca programul complet de pregătire profesională din cadrul săptămânii centralizate.  

Citeşte mai departe
15:Sep

Organizarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență - sesiunea septembrie 2022

ANUNȚ – privind organizarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență - sesiunea 2022

I. Examenul se va desfășura în data de 28.10.2022, la sediul UNPIR.

Cererile de înscriere se depun on-line, în intervalul 05 - 16 septembrie 2022, la Filialele UNPIR la care candidații sunt înscriși. Cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul – cadru (click).

Taxa de examen este de 1500 lei și se va achita în contul INPPI cont IBAN: RO11RNCB0671130993380001 deschis la BCR București, Sucursala Unirii - CIF RO31066951, cu mențiunea „Taxă examen definitivat, septembrie 2022”.

Click aici pentru a accesa documentele legate de examenul de definitivat. 

Citeşte mai departe
27:Sep

Anunț privind noul Consiliu de Conducere al INPPI

Vineri, 24.09.2021, fost desemnată, cu unanimitate de voturi, conducerea Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI). Noul consiliu de conducere al INPPI, cu un mandat de patru ani, este alcătuit din:

  • Simona Maria Miloș – Președinte
  • Andreea Deli Diaconescu
  • Geanina Oancea-Olteanu
  • Alina Nicoleta Popa
  • Florin Daniel Barbu
Citeşte mai departe
17:Sep

Anunț privind organizarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență - sesiunea Septembrie 2021

Rezultat verificare finală documente și condiții legale de participare la examenul de definitivat - aici

ANUNȚ – privind organizarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență - sesiunea septembrie 2021

I. Examenul se va desfășura în format on-line, în data de 17.09.2021, la sediile filialelor UNPIR la care sunt înscriși practicienii în insolvență stagiari.

Cererile de înscriere se depun on-line, în intervalul 12-23 iulie 2021, la Filialele UNPIR la care candidații sunt înscriși. Cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul – cadru (click).

Adresele de mail ale filialelor UNPIR pot fi găsite aici (click).

Până la 06.08.2021, filialele Uniunii vor verifica depunerea întregii documentații prevăzute de Regulamentul cadru și vor transmite Secretariatului I.N.P.P.I., pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., dosarele scanate ale practicienilor în insolvență stagiari înscriși.

Taxa de examen este de 1500 lei și se va achita în contul I.N.P.P.I. cont IBAN: RO11RNCB0671130993380001 deschis la BCR București, Sucursala Unirii - CIF RO31066951, cu mențiunea „Taxă examen definitivat, septembrie 2021”.

Click aici pentru a descărca Regulamentul Cadru al examenului. 

Citeşte mai departe
04:Sep

Anunț privind examenul de acces în profesia de practician în insolvență – sesiunea Septembrie 2021

Anunț privind examenul de acces în profesia de practician în insolvență – sesiunea 04 septembrie 2021

UNIUNEA NAŢIONALĂ A PRACTICIENILOR ÎN INSOLVENŢĂ DIN ROMÂNIA

organizează în București, în ziua de sâmbătă, 04 septembrie 2021,

EXAMENUL

pentru dobândirea calității de practician în insolvență în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 86/2006, aprobată prin Legea nr. 254/2007, cu modificările și completările ulterioare și ale Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență (r6).

Data desfășurării examenului este 04.09.2021, iar locația va fi publicată pe site-ul UNPIR.

În cazul în care, în virtutea unor dispoziții normative impuse de protecția sănătății populației, organizarea în sistem fizic a examenului nu va fi posibilă, acesta nu se va mai desfășura, urmând a fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

Cererile de înscriere pentru examen se primesc începând cu data de 12.07.2021, până în data de 23.07.2021, ora 14:00, la filialele UNPIR din acest tabel (click).

PRECIZĂRI

  • Taxa de înscriere, în valoare de 1.200 RON, se va achita în contul filialelor UNPIR unde sunt arondați teritorial candidații.
  • În funcţie de numărul candidaţilor este posibil ca examenul să se organizeze în mai multe serii. Pe site-ul www.unpir.ro vor fi afişate ultimele informaţii în data de 27.08.2021
  • U.N.P.I.R. pune la dispoziţia celor interesaţi, pe site-ul UNPIR, www.unpir.ro, tematica, bibliografia, un model de grilă de examen şi un model de chestionar.
  • Tematica şi bibliografia pentru examen vor fi din disciplinele drept şi contabilitate/fiscalitate.
  • Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul menţionat, de la filialele Uniunii, precum şi de la Secretariatul general al U.N.P.I.R la telefoanele 021-3162484/85, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Documentele pentru examen și alte detalii sunt afișate pe site-ul UNPIR, la secțiunea ”Examen pentru dobândirea calității de practician” (click).

Citeşte mai departe
04:Sep

Anunț examenul pentru Lista administratorilor procedurii insolvenței persoanei fizice

UNIUNEA NAŢIONALĂ A PRACTICIENILOR ÎN INSOLVENŢĂ DIN ROMÂNIA

organizează în București, în ziua de sâmbătă, 04 septembrie 2021,

EXAMENUL

privind includerea pe Lista administratorilor procedurii și lichidatorilor pentru procedura insolvenței persoanei fizice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice şi ale Normei metodologice de aplicare ale legii

Cererile de înscriere pentru examen se primesc începând cu data de 12.07.2021, până în data de 23.07.2021, ora 14:00, la filiale UNPIR la care sunt arondați teritorial practicienii în insolvență interesați.

PRECIZĂRI

  • Taxa de înscriere, în valoare de 200 lei care se achită în contul Filialelor UNPIR la care sunt arondați teritorial candidații la examen, din punct de vedere al domiciliului. Coordonatele de contact ale filialelor UNPIR pot fi accesate de pe https://www.unpir.ro/filiale.
  • În funcţie de numărul candidaţilor este posibil ca examenul să se organizeze în mai multe serii. La sediile filialelor vor fi afişate ultimele informaţii în data de 27.08.2021.
  • U.N.P.I.R. pune la dispoziţia celor interesaţi, pe site-ul UNPIR, www.unpir.ro, tematica, bibliografia.
  • Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul menţionat, de la filialele Uniunii, precum şi de la Secretariatul general al U.N.P.I.R la telefoanele 021-3162484/85.

Data desfășurării examenului este 04.09.2021, iar locația va fi publicată pe site-ul UNPIR.

Notă: În cazul în care, în virtutea unor dispoziții normative impuse de protecția sănătății populației, organizarea în sistem fizic a examenului nu va fi posibilă, examenul nu se va mai desfășura, urmând a fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

Citeşte mai departe
19:Oct

CSM recrutează experți în cadrul proiectului „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanțe judecătorești”

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat un anunț pentru recrutarea a 165 de experți în implementare, respectiv asistenți ai judecătorilor, care vor fi repartizați pe instanțe.

Termenele limită pentru etapele procedurii de recrutare sunt:

27 octombrie: termenul limită de depunere a candidaturilor, în format fizic la registratura Consiliului Superior al Magistraturii, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6, București, sau electronic la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

02 noiembrie: publicarea rezultatelor verificării administrative a dosarelor, pe site-ul www.csm1909.ro şi pe paginile de internet ale centrelor de selecţie;

03 noiembrie: depunerea contestațiilor la rezultatele etapei de verificare administrativă a dosarelor, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

05 noiembrie: publicarea rezultatelor soluționării contestațiilor la etapa de verificare administrativă a dosarelor, pe site-ul www.csm1909.ro şi pe paginile de internet ale centrelor de selecţie;

09–20 noiembrie: etapa evaluării prin interviu, la sediile centrelor de selecţie;

24 noiembrie: publicarea rezultatelor evaluării prin interviu, pe site-ul www.csm1909.ro şi pe paginile de internet ale centrelor de selecţie;

26 noiembrie: depunerea contestațiilor la rezultatele selecției prin interviu, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

04 decembrie: publicarea modului de soluționare a contestațiilor şi a rezultatelor finale ale selecției, pe site-ul www.csm1909.ro şi pe paginile de internet ale centrelor de selecție.

Detaliile anunțului, dosarul necesar și atribuțiile experților în cadrul proiectului sunt detaliate aici (click).

Citeşte mai departe
14:Sep

ANUNȚ privind examenul de acces în profesia de practician în insolvență – sesiunea NOIEMBRIE 2020

UNIUNEA NAŢIONALĂ A PRACTICIENILOR ÎN INSOLVENŢĂ DIN ROMÂNIA

organizează în sesiunea din luna noiembrie 2020 în București

EXAMENUL

pentru dobândirea calității de practician în insolvență în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 86/2006, aprobată prin Legea nr. 254/2007, cu modificările și completările ulterioare și ale Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență (r6).

Data desfășurării examenului este 14.11.2020, iar locația va fi publicată pe site-ul UNPIR.

În cazul în care, în virtutea unor dispoziții normative impuse de protecția sănătății populației, organizarea în sistem fizic a examenului nu va fi posibilă, acesta nu se va mai desfășura, urmând a fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

PRECIZĂRI

- Taxa de înscriere, în valoare de 1.200 RON, se va achita în contul filialelor UNPIR unde sunt arondați teritorial candidații.

- În funcţie de numărul candidaţilor este posibil ca examenul să se organizeze în mai multe serii. Pe site-ul www.unpir.ro vor fi afişate ultimele informaţii în data de 06.11.2020.

- UNPIR pune la dispoziţia celor interesaţi, pe site-ul UNPIR, www.unpir.ro, tematica, bibliografia, un model de grilă de examen şi un model de chestionar.

- Tematica şi bibliografia pentru examen vor fi din disciplinele drept şi contabilitate/fiscalitate.

- Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul menţionat, de la filialele Uniunii, precum şi de la Secretariatul general al U.N.P.I.R la telefoanele 021-3162484/85.

Nota: Cererile de înscriere a candidaților la examen se depun în intervalul 28 septembrie 2020 – 09 octombrie 2020 (ora 14.00) la filialele la care candidații sunt arondați din punct de vedere teritorial. Pentru alte detalii asupra organizării examenului și un tabel cu filialele implicate, click aici (click).

Documentele și instrucțiunile necesare candidaților au fost publicate pe site-ul UNPIR și la secțiunea ”Examene”, sub-categoria ”Examen pentru dobândirea calității de practician”, accesibilă aici (click).

Citeşte mai departe
20:Iul

ANUNȚ! Orarul cursului centralizat pentru stagiari

(click aici pentru a descărca documentul)

PROGRAM

pregătire profesională practicieni în insolvență stagiari

 20.07.2020 - 24.07.2020

 

Luni 20.07.2020

Ora

Tema

Lectori

16.00

Directiva privind restructurarea și cadrele de insolvență. 

Prof. univ. dr. Augustin Fuerea și dr. Andreea Deli Diaconescu, practician în insolvență

17.00

Cauzele intrinseci și extrinseci ale dezechilibrelor contractuale. Analiză pragmatică din perspectiva procedurii insolvenței.

av. Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR

18.00

Soluțiile de unificare a jurisprudenței în materia insolvenței.  

dr. Nicoleta Țăndăreanu, practician în insolvență

Marți 21.07.2020

Ora

Tema

Lectori

16.00

Concordatul preventiv.

av. Genina Oancea, practician în insolvență și Bogdan Isipciuc, practician în insolvență

17.00

Lichidarea voluntară.

av. Daniel Barbu, practician în insolvență

18.00

Licitațiile online/Ipoteze ale vânzărilor în insolvență

Cristina Ienciu, practician în insolvență

Miercuri  22.07.2020

Ora

Tema

Lectori

16.00

Închiderea procedurii de insolvență.

Conf. univ. dr. Carmen Pălăcean

17.00

Aspecte practice în gestiunea procedurilor de insolvență de către practicianul desemnat.

av. drd. Dascăl Cătălin Andrei, președinte Filiala UNPIR București

18.00

Particularități ale întocmirii și analizării situațiilor financiare ale societăților aflate în insolvență.

Prof. univ. dr. Marian Săcărin și Florin Bălescu, practician în insolvență

Joi 23.07.2020

Ora

Tema

Lectori

16.00

Testul creditorului privat.

Carmen Sanda, practician în insolvență

17.00

Despre distribuire.

Prof. univ. dr. Radu Bufan, practician în insolvență

18.00

Răspunderea persoanelor care au contribuit la starea de insolvență a debitorului.

Conf. univ. dr. Vasile Nemeș

Vineri  24.07.2020

Ora

Tema

Lectori

16.00

Despre ipoteca mobiliară asupra veniturilor viitoare din contractele în derulare sau cât de „corespunzătoare” poate fi „protecția” acordată creditorului garantat în insolvență”.

av. Simona Maria Miloș, președinte INPPI și dr. Andreea Deli Diaconescu, practician în insolvență

17.00

Procedurile de prevenire a insolvenței – probleme și provocări.

 

av. Irina Șarcane, practician în insolvență

 

Citeşte mai departe
31:Mar

Schimbări în agenda de activități - Extras din Decizia CNC Nr. 3/2020 din data de 20.03.2020

II.1.3.3. Având în vedere situația de ugență și imposibilitatea de a estima durata de perturbare a activității, se modifică Decizia Nr. 1/2020 a Consiliului național, privind calendarul și acțiunile UNPIR, pentru anul în curs, după cum urmează:


(...)

3. Pentru săptămâna centralizată de pregătire se va lua în calcul organizarea unor cursuri online
4. Sesiunea de examene (atât examenul de acces, cât și cel pentru includerea în Lista administatorilor procedurii și a lichidatorilor pentru procedura insolvenței persoanelor fizice) se amână pentru o dată ce va fi stabilită ulterior.
5. Pentru data examenului de definitivat în profesie se va lua o decizie ulterioară în funcție de evoluția situației privind Covid-19
6. Conferințele în parteneriat cu INM/INPPI programate a avea loc în primul semestru al anului, respectiv București, Iași și Constanța se anulează. Va fi stabilit, de comun acord, un nou calendar de desfășurare.

(...)

Citeşte mai departe
23:Mar

Măsuri organizatorice, la nivelul UNPIR, datorită situaţiei create de evoluţia COVID19

În conformitate cu prevederile art.51, alin.1 si 2 din Anexa 1 – Măsuri de primă urgență cu aplicabilitate directă din Decretul Nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României emis de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial nr.212/16.03.2020, în contextul pandemiei COVID-19, pentru o practică prudenţiala uniformă şi imperativ necesară la nivelul UNPIR și pentru continuarea desfășurării optime a activității se dispun următoarele măsuri:

  1. Practicienii în insolvență își vor exercita profesia cu respectarea obiectivelor, atribuțiilor și principiilor prevăzute de OUG 86/2006 privind organizarea activităţii, Statutul UNPIR și legilor speciale în domeniu, în vederea derulării procedurilor de insolvență, lichidare voluntară și prevenire a insolvenței, ținând cont de măsurile dispuse de autoritățile competente și asigurând comunicarea cu toți participanții la proceduri.
  2. Formele de exercitare a profesiei nu își vor suspenda/înceta activitatea. 
  3. Se recomandă ca formele de exercitare a profesiei să adopte norme clare privind măsuri de disciplină sanitară și de organizare a activității, precum:
  • evitarea unui contact direct între persoane;
  • utilizarea cu prioritate a mijloacelor de comunicare elecronică – transmitere documente scanate și/sau semnate prin semnătură electronica, fax-uri;
  • lucrul la domiciliu, cu precizarea că este o modalitate de desfășurare a activității și nu o vacanță.
  1. Pe perioada stării de urgență, pentru motive medicale, în cazul în care într-o formă de exercitare a profesiei nu se mai poate continua activitatea, se poate acorda un mandat temporar pentru transmiterea parțială sau totală a atribuțiilor legate de portofoliu către un practician în insolvență compatibil.
  2. Accesul în sediul central al UNPIR şi al filialelor UNPIR va fi restricţionat, fiind acceptat doar accesul în situaţii excepţionale. Se va asigura igienizarea personalului şi a spaţiilor prin dezinfectarea cu substanţe conform recomandărilor autorităților competente.
  3. Transmiterea oricărei corespondenţe/oricărui document de la/către membri UNPIR se va face numaiprin poșta electronică (e-mail), inclusiv copii după legitimaţii/atestate valabile pentru anul în curs. Se interzice transmiterea documentelor în altă modalitate.
  4. Secretariatele filialelor UNPIR vor arhiva pe suport magnetic documentele primite on line, transmiţând către solicitanţi confirmarea primirii acestora, precum şi numărul/data de înregistrare.
  5. Documentele originale vor fi păstrate de solicitanţi, urmând a fi transmise de către aceştia la o dată ulterioară, numai după o dispoziţie expresă a conducerii UNPIR în acest sens.
  6. Orice fel de plaţi se vor face exclusiv on-line, în sau din conturile indicate pe portalul UNPIR, potrivit destinaţiei acestora.
  7. Cererile de decontare din Fondul de lichidare, însoţite de copii ale documentelor doveditoare, conform procedurii, vor fi transmise online, către filială. Secretariatul filialei va comunica documentele centralizate în format electronic către comisia de cenzori în scopul verificării acestora. Cu avizul comisiei de cenzori, situaţiile centralizatoare vor fi înaintate, în format electronic, spre analiză consiliului de conducere. În mod similar, deliberările și deciziile Consiliului de Conducere se pot face prin corespondență electronică.

În situaţii excepţionale, pe perioada stării de urgență, în cazul în care membrii Consiliului de Conducere și Comisiei de Cenzori nu îşi mai pot îndeplini atribuţiile din motive medicale, situațiile pot fi aprobate și transmise cu semnături parțiale.

Pe perioada aplicării prezentelor măsuri, obligativitatea semnării situaţiilor se substituie cu acordul scris transmis electronic.

  1. Pe perioada stării de urgență se suspendă activitatea Instanțelor de disciplină și convocările în cadrul cercetărilor disciplinare.
  2. Pe perioada stării de urgență se suspendă verificările practicienilor de către Comisiile de cenzori.
  3. Situațiile financiare pentru anul 2019 și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020 pentru filialele UNPIR vor fi aprobate de membrii filialei prin corespondență electronică conform procedurii stabilite de CNC și transmisă filialelor UNPIR.
  4. Adunările generale ale filialelor UNPIR pentru alegeri și pentru validarea situațiilor financiare pentru anul 2019 și bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2020 pentru filialele UNPIR vor fi amânate pentru data când se vor putea convoca, în funcție de situația de la nivel național.
  5. Se prelungește mandatul Consiliilor de Conducere, Instanțelor de disciplină și Comisiilor de cenzori pentru Filialele UNPIR până la data Adunării Generale.
  6. Se prelungește termenul de depunere a declarației pentru contribuţia anuală pe tranşe de venituri până la data de 30.04.2020.
  7. Se prelungește termenul de plată pentru cotizația anuală, taxa anuală și contribuția pe tranșe de venit până la data de 30.05.2020, fără aplicarea de sancțiuni.
  8. Filialele UNPIR pot solicita ajutor financiar, dacă este cazul, datorat prelungirii termenului de plată pentru cotizații, taxe și contribuții.
  9. Pe toata perioada aplicării prezentelor măsuri, personalul angajat al UNPIR și al Filialelor UNPIR va asigura asistenţa membrilor, telefonică sau online.

Aceste măsuri au fost aprobate de Consiliul Național de Conducere al UNPIR în ședința din data de 20 martie 2020.

Citeşte mai departe
22:Mar

Ordonanță militară: Măsuri de restricționare a circulației în afara domiciliului, închideri de magazine

Art. 1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 6. – (1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine.

(2) Prin excepție, este permisă intrarea pe teritoriul  României a cetățenilor străini și apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:

a) sunt membri de familie ai cetățenilor români;

b) sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;

c) sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;

d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;

e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;

f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;

g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);

h) sunt persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 8. – (1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:

La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

După alineatul (2) al articolului 4, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:

„(3) Prevederile alin.(1) și (2) se aplică și conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4t”.

După alineatul (2) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:

„(3) Alte excepții de la interdicția prevăzută la alin.(1) se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății.”

(2) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 10. – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:

a) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și conducătorii autorităților administrației publice locale, pentru măsurile prevăzute la art.1 și 2;

b) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 și 7;

c) Poliția de Frontieră Română, pentru măsura prevăzută la art. 6.

(2) Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art.1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 11. – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Citeşte mai departe
20:Mar

Ordonanța de urgență nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare

În vigoare de la 21 martie 2020

În contextul actual, răspândirea virusului COVID-19 este o urgență severă de sănătate publică pentru cetățeni și entitățile economice, cu infecții în toate statele membre ale Uniunii. Este, de asemenea, un șoc major atât pentru economiile globale, cât și pentru economia națională. Creșterea reală a PIB în 2020 ar putea înregistra o evoluție negativă, ca urmare a izbucnirii COVID-19, iar adoptarea unor măsuri de natură economică de către statele membre ale Uniunii Europene reprezintă acțiuni esențiale pentru a atenua aceste repercusiuni negative asupra economiei.

În circumstanțele excepționale create de focarul COVID-19, întreprinderile de toate tipurile se pot confrunta cu o lipsă severă de lichiditate. De asemenea, întreprinderile solvabile sau mai puțin solvabile se pot confrunta cu o lipsă bruscă sau chiar indisponibilitate de lichiditate. Acest lucru este valabil, în special, pentru IMM-uri, ceea ce pe termen scurt și mediu poate afecta grav situația economică a multor întreprinderi sănătoase și situația angajaților acestora, cu posibile consecințe chiar și pe termen lung, periclitând supraviețuirea acestora.

Luând în considerare cele menționate anterior se impune o acțiune decisivă și cu un impact ridicat pentru asigurarea lichidității IMM-urilor pe perioada în care se manifestă efectele COVID-19.

Având în vedere impactul major asupra mediului economic generat deja și care se preconizează a fi generat de măsurile excepționale de primă urgență, cu caracter temporar - pe durata stării de urgență, ce se vor impune, gradual, de autoritățile publice, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice,

în considerarea faptului că măsurile instituite de autoritățile publice în contextul pandemiei COVID-19 sunt de natură a restrânge, pe perioada pentru care a fost instituită starea de urgență, unele drepturi și libertăți fundamentale, între care se regăsesc și dreptul la liberă circulație și libertatea economică,

având în atenție necesitatea adoptării unor instrumente care să protejeze mediul de afaceri și sistemul economic și prin care să se injecteze în economie nu doar bani, ci și încredere și spirit mobilizator, loialitate contractuală și disponibilitate de adaptare a raporturilor de afaceri la provocările și dificultățile severe pe care întreaga națiune le traversează,

în contextul în care prin măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor unele dintre categoriile afectate vor fi întreprinderile mici și mijlocii - persoane fizice întreprinzători și societăți de dimensiuni reduse -, care reprezintă coloana vertebrală nu doar a economiei românești, ci și a pieței unice europene, în condițiile în care este imperios necesar ca micile afaceri să beneficieze de sprijin suplimentar, de o perioadă de moratoriu (legal), în special în privința serviciilor esențiale care le condiționează continuarea activității,

având în vedere că prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență au fost luate unele măsuri inclusiv în domeniul justiției, care vizează reducerea, cu caracter temporar - pe perioada instituirii stării de urgență, a activității desfășurate de organele judiciare, fapt de natură a afecta, pentru aceeași perioadă, și activitatea desfășurată de profesiile din domeniul justiției,

luând în considerare, pe de altă parte, că activitatea acestor profesii reprezintă servicii publice esențiale, fiind necesară stabilirea unor măsuri pentru asigurarea continuității îndeplinirii acestor activități,

având în vedere că măsuri similare de sprijin se regăsesc și în programele care se preconizează a fi luate, au fost dezvoltate deja și la nivelul altor alte state membre ale Uniunii Europene programe încurajate și asistate, în bună măsură, și de instituțiile europene,

întrucât protecția cea mai bună pentru întregul sistem economic este, totuși, continuarea producției și a consumului în noile condiții determinate de situația gravă generată de pandemia COVID-19, fiind absolut necesar ca, în acest context modificat substanțial și sever, măsurile excepționale pentru situațiile, firești în contextul dat, în care obligațiile contractuale nu mai pot fi executate să vizeze nu abandonarea raporturilor contractuale, ci renegocierea și adaptarea la aceste condiții vitrege,

dat fiind că, în considerarea acestei situații extraordinare, se impune o acțiune decisivă cu un impact ridicat pentru asigurarea lichidității IMM-urilor pe perioada în care se manifestă efectele COVID-19 și sunt imperios necesare măsuri care să protejeze afacerile și sistemul economic, care să încurajeze solidaritatea mediului de afaceri, loialitatea contractuală și disponibilitatea de adaptare a raporturilor de afaceri la provocările ridicate de această criză sanitară fără precedent în istoria modernă, fiind vitală continuarea serviciilor de interes public, în condiții de siguranță pentru cetățeni,

necesitatea adoptării măsurilor stabilite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, inclusiv prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 7/11.03.2020 privind aprobarea Hotărârii nr. 9 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, care instituie măsuri privind decalarea programului de lucru al instituțiilor publice și private în vederea evitării aglomerației, precum și alte măsuri menite să restricționeze activitățile care presupun participarea unui număr mare de persoane,

având în vedere caracterul înalt contagios al COVID-19, numeroasele cazuri de infectare în state din Uniunea Europeană, inclusiv în România, precum și necesitatea prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de acest virus,

ținând cont de faptul că Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prevede termene pentru plata impozitului pe clădiri și teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport până la data de 31 martie a fiecărui an, pentru a evita aglomerările de la sediile organelor fiscale locale care pot genera răspândirea COVID-19, este necesară prorogarea termenului de plată până la data de 30 iunie 2020.

Având în vedere măsurile stabilite în sarcina autorităților administrației publice centrale prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, emis în contextul evoluției situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea infecției COVID-19, se impune realizarea posibilității promovării de rectificări bugetare pentru alocarea sumelor necesare combaterii efectelor negative ale acestui virus în primul semestru al anului și adoptarea unor măsuri de flexibilizare a execuției bugetare care să vină în sprijinul ordonatorilor principali de credite care se confruntă cu o serie de cheltuieli neprevăzute a căror finanțare comportă urgență.

Întrucât statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice a cetățenilor și întrucât elementele mai sus prezentate vizează interesul general public și constituie situații de urgență și extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată,

în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Art. I. - Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM INVEST ROMÂNIA, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.029 din 27 decembrie 2017, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 209/2018, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 1, alineatele (3) și (31) se modifică și vor avea următorul cuprins:

"

(3) Programul constă în acordarea de garanții de stat în favoarea fiecărui beneficiar participant în program pentru una dintre următoarele categorii de credite, după cum urmează:

a) unul sau mai multe credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către stat, prin Ministerul Finanțelor Publice, în procent de maximum 80% din valoarea finanțării, exclusiv dobânzile, comisioanele și spezele bancare aferente creditului garantat. Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilități este de 10.000.000 lei. Valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru acordate unui beneficiar nu poate depăși media cheltuielilor aferente capitalului de lucru din ultimii 2 ani fiscali, în limita a 5.000.000 lei. Pentru creditele de investiții, valoarea maximă a finanțării este de 10.000.000 lei. Pentru IMM-urile care nu au depus situații financiare la data solicitării creditului garantat, valoarea maximă a finanțării pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru va fi calculată ca dublul mediei cheltuielilor aferente capitalului de lucru din balanțele lunare,

sau

b) una sau mai multe garanții pentru credite/linii de credit pentru finanțarea capitalului de lucru, exclusiv dobânzile, comisioanele și speze bancare aferente creditului garantat de stat în procent de maximum 90% acordat unei microîntreprinderi sau întreprindere mică, în valoare maximă de 500.000 lei pentru microîntreprinderi, respectiv maximum 1.000.000 lei pentru întreprinderile mici. Valoarea maximă a fiecărei finanțări acordate unui beneficiar nu poate depăși media cheltuielilor aferente capitalului de lucru din ultimii 2 ani fiscali, în limita pragurilor prevăzute anterior. Pentru microîntreprinderi sau întreprinderile mici care nu au depus situații financiare la data solicitării creditului garantat, valoarea maximă a finanțării pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru va fi calculată ca dublul mediei cheltuielilor aferente capitalului de lucru din balanțele lunare.

(31) Pentru creditele prevăzute la art. 1 alin. (3) lit. a), Ministerul Finanțelor Publice subvenționează dobânzile aferente creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru și a creditelor pentru investiții în procent de 100% din bugetul Ministerul Finanțelor Publice - Acțiuni Generale, de la titlul 55 «Alte transferuri», alineatul 55.01.46 «Transferuri către întreprinderi în cadrul schemelor de ajutor de stat», în cadrul unei scheme de ajutor de stat/de minimis asociate acestui program."

2. La articolul 1, după alineatul (31) se introduc două noi alineate, alineatele (32) și (33), cu următorul cuprins:

"

(32) Pentru creditele prevăzute la art. 1 alin. (3) lit. b), Ministerul Finanțelor Publice subvenționează dobânzile aferente creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru și a creditelor pentru investiții în procent de 100% din bugetul Ministerul Finanțelor Publice - Acțiuni Generale, de la titlul 55 «Alte transferuri», alineatul 55.01.46 «Transferuri către întreprinderi în cadrul schemelor de ajutor de stat», în cadrul unei scheme de ajutor de stat/de minimis asociate acestui program.

(33) Perioada de subvenționare a dobânzii este de la momentul acordării creditelor/liniilor de credit contractate după intrarea în vigoare a prezente ordonanțe de urgență și poate dura până la 31 martie 2021. Subvenționarea dobânzii se aprobă anual printr-un act normativ cu putere de lege pentru primul an și pentru următorii 2 ani doar în condițiile în care creșterea economică estimată de Comisia Națională de Strategie și Prognoză pentru această perioadă se situează sub nivelul celei înregistrate în anul 2020. Subvenționarea dobânzii se realizează în condițiile respectării prevederilor legislației din domeniul ajutorului de stat în vigoare."

3. La articolul 2, litera b) se abrogă.

4. La articolul 2, literele k) și l) se modifică și vor avea următorul cuprins:

"

k) comisionul de administrare - sumă cuvenită FNGCIMM pentru remunerarea activității de analiză, acordare, monitorizare și administrare a garanțiilor, al cărei nivel se stabilește anual prin actul normativ cu putere de lege de aprobare a schemei de ajutor de stat/de minimis pentru întreaga perioadă de derulare a schemelor de ajutor de stat/de minimis și se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Finanțelor Publice - Acțiuni Generale în cadrul schemei de ajutor de stat/de minimis asociate acestui program. După încetarea schemei de ajutor de stat/de minimis, comisionul de administrare se datorează FNGCIMM de către beneficiarul programului;"

l) procentul de garantare - partea din credit care este acoperită de garanția de stat din valoarea creditului acordat beneficiarilor eligibili, exprimată în valoare procentuală; procentul de garantare este de maximum 80%, cu excepția creditelor acordate microîntreprinderilor și întreprinderilor mici în valoare de până la 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei, pentru care procentul de garantare este de maximum 90%;".

5. La articolul 3 alineatul (1), litera h) se modifică și va avea următorul cuprins:

"

h) nu înregistrează obligații fiscale restante și alte creanțe bugetare administrate de organul fiscal central, definit potrivit art. 1 pct. 31 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare. În cazul în care înregistrează astfel de obligații restante, beneficiarul se obligă să le achite din creditul/linia de credit pentru capitalul de lucru acordată în cadrul programului."

6. Articolul 5 se modifică și va avea următorul cuprins:

"

Art. 5. - (1) Mecanismul de acordare a garanțiilor prevăzute la art. 1 alin. (3) lit. a) se derulează cu respectarea pct. 3.5 din Comunicarea Comisiei cu privire la aplicarea articolelor 87 și 88 din Tratatul CE privind ajutoarele de stat sub formă de garanții 2008/C 155/02, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 155 din 20 iunie 2008.

(2) Garanțiile pentru creditele prevăzute la art. 1 alin. (3) lit. b) se acordă cu respectarea legislației în domeniul ajutorului de stat.

(3) Schema de ajutor de stat/de minimis prevăzută la art. 1 alin. (31) și (32) se implementează de către Ministerul Finanțelor Publice în calitate de furnizor și administrator al acestei scheme, prin intermediul FNGCIMM, în conformitate cu atribuțiile ce îi revin prin Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, cu modificările și completările ulterioare, și în conformitate cu legislația în materie de ajutor de stat."

7. La articolul 6, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

"

(2) Durata maximă a finanțărilor este de 120 de luni în cazul creditelor pentru investiții și de 36 de luni în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru. Creditele/liniile de credit pentru capitalul de lucru pot fi prelungite cu maximum 36 de luni, urmând ca, în ultimul an de prelungire, să fie rambursate în condițiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență."

8. Articolul 7 se abrogă.

Art. II. - (1) Plata ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare unităților/subdiviziunilor administrativ teritoriale se poate amâna, la cererea acestora, pe o perioadă de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. Pentru această perioadă Ministerul Finanțelor Publice nu calculează dobânzi și dobânzi de întârziere. Această facilitate nu este acordată împrumuturilor care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență înregistrează restanțe la plată.

(2) Pentru împrumuturile prevăzute la alin.

(1) Ministerul Finanțelor Publice prelungește perioada creditului cu trei luni, prin mutarea corespunzătoare a datelor de scadență.

(3) Modalitatea de amânare la plată se stabilește prin ordin al ministrului finanțelor publice.

Art. III. - (1) În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, aprobarea operațiunilor acordate de către Eximbank - S.A. în numele și contul statului care conduc la o expunere cumulată pe același debitor sau grup de debitori de peste 50 mil. euro echivalent se poate realiza și prin următorul mecanism:

a) în cazul în care Eximbank pune la dispoziția operatorilor economici fonduri din împrumuturile acordate în numele și contul statului înainte de aprobarea prin Memorandum de către Guvern, Eximbank transmite Ministerului Finanțelor Publice în vederea supunerii analizei și aprobării Guvernului Memorandumul de aprobare a acestor operațiuni în termen de 15 zile de la acordarea fondurilor;

b) în cazul în care operațiunea prezentată la lit. a) nu se aprobă în termenul stabilit, Eximbank are obligația reconstituirii fondurilor statului, diminuate cu sumele acordate operatorilor economici, din sursele proprii ale Eximbank.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică de către Eximbank pentru toate operațiunile efectuate începând de la declararea stării de urgență.

Art. IV. - (1) Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naționale UNIFARM - S.A., un împrumut, din venituri rezultate din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 1.150.000 mii lei, pe o perioadă de 6 luni de la momentul acordării acestuia, respectiv data creditării contului prevăzut la alin. (5).

(2) Suma se asigură de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare înregistrate în contul curent în valută deschis la Banca Națională a României, prin efectuarea operațiunii de schimb valutar al echivalentului în euro al sumei de 1.150.000 mii lei, determinat pe baza cursului Băncii Naționale a României valabil la data efectuării. Echivalentul în lei al acestor sume se înregistrează în contul curent general al Trezoreriei Statului la disponibil din venituri rezultate din privatizare.

(3) Suma prevăzută la alin. (1) va fi utilizată pentru rambursarea primei tranșe din împrumutul acordat de Eximbank în numele și contul statului, iar diferența se va utiliza pentru achiziția de urgență de material și echipament sanitar în contextul epidemiei cu coronavirus în România. Responsabilitatea privind utilizarea sumelor din împrumut revine Companiei Naționale UNIFARM - S.A.

(4) În termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, Ministerul Finanțelor Publice încheie o convenție cu Compania Națională UNIFARM - S.A., în care vor fi precizate drepturile și obligațiile părților, precum și termenii și condițiile de acordare și derulare a împrumutului.

(5) După semnarea convenției, Ministerul Finanțelor Publice efectuează transferul integral al sumei prevăzute la alin. (1) în maximum 3 zile lucrătoare de la data solicitării formulate într-un cont distinct de disponibil cu afectațiune specială deschis la Trezoreria Statului pe numele Companiei Naționale UNIFARM - S.A. Aceasta va întreprinde demersurile necesare în vederea deschiderii acestui cont la Trezoreria Statului.

(6) Împrumutul prevăzut la alin. (1) se acordă cu o rată de dobândă, care rămâne fixă pe toată durata de derulare a împrumutului, respectiv ROBOR la 3 luni, comunicată de Banca Națională a României, în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare acordării împrumutului, respectiv semnării convenției de împrumut, plus o marjă de 1,9% pe an, și se rambursează integral la termenul prevăzut la alin. (1), cu posibilitatea rambursării anticipate, pe măsura constituirii veniturilor.

(7) Dobânda reprezintă venit al bugetului Trezoreriei Statului și se calculează prin aplicarea ratei dobânzii prevăzute la alin. (6) la soldul împrumutului. Dobânda astfel calculată se plătește la scadența împrumutului prevăzut la alin. (1).

(8) Pentru neplata la termen a împrumutului și a dobânzilor aferente se calculează o dobândă de întârziere, la nivelul dobânzii prevăzute la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, pe zi de întârziere, până la data stingerii obligației. Dobânda de întârziere reprezintă venit al bugetului Trezoreriei Statului.

(9) Compania Națională UNIFARM - S.A. restituie împrumutul și dobânzile aferente, din veniturile proprii și sume legal constituite, în contul distinct deschis la Trezoreria Operativă Centrală, codificat cu codul de identificare fiscală al acesteia. În termen de 3 zile lucrătoare de la alimentarea acestui cont, obligațiile de plată se sting în următoarea ordine: dobânzile de întârziere, dobânzile și ratele de capital.

(10) Creanțele rezultate din gestionarea împrumutului se urmăresc și se execută în condițiile prevăzute de dispozițiile legale privind executarea creanțelor fiscale și se recuperează conform legislației în vigoare privind colectarea creanțelor fiscale de către organul fiscal central competent în administrarea creanțelor fiscale ale împrumutatului, pe baza înscrisurilor întocmite de direcția de specialitate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, prin care se individualizează la data scadenței sumele de recuperat și care constituie titluri executorii. În cazul în care instanțele judecătorești s-au pronunțat asupra acestor sume, executarea silită se efectuează în temeiul hotărârii judecătorești definitive care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.

Art. V. - (1) În anul 2020, termenul de 31 martie inclusiv, prevăzut la art. 462 alin. (1), art. 467 alin. (1) și la art. 472 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la data de 30 iunie inclusiv.

(2) În anul 2020, termenul de 31 martie inclusiv, prevăzut la art. 462 alin. (2), art. 467 alin. (2) și art. 472 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru acordarea bonificației stabilite de consiliul local, se prorogă până la data de 30 iunie inclusiv.

Art. VI. - Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 648 din 5 august 2019, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 3, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

"

Art. 3. - (1) Debitorul care dorește să își restructureze obligațiile bugetare, potrivit prezentului capitol, are obligația de a notifica organul fiscal competent cu privire la intenția sa în perioada 8 august - 31 octombrie 2019, precum și în perioada 1 februarie - 31 iulie 2020, sub sancțiunea decăderii din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare, și se adresează unui expert independent în vederea întocmirii unui plan de restructurare și a testului creditorului privat prudent."

2. La articolul 22, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

"

Art. 22. - (1) Solicitarea de restructurare prevăzută la art. 5 se poate depune până la 30 octombrie 2020, sub sancțiunea decăderii."

Art. VII. - (1) Pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și neachitate până la încetarea, potrivit alin. (4), a măsurilor prevăzute de prezentul articol nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere conform Codului de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 157 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, obligațiile fiscale prevăzute la alin. (1) nu sunt considerate obligații fiscale restante.

(3) Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale.

(4) Măsurile fiscale prevăzute la alin. (1) - (3) încetează în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență.

Art. VIII. - (1) Prin derogare de la prevederile art. 41 alin. (8) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii care aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, pot efectua plățile anticipate trimestriale pentru anul 2020, la nivelul sumei rezultate din calculul impozitului pe profit trimestrial curent. Modul de calcul se păstrează pentru toate trimestrele anului fiscal 2020.

(2) Pentru contribuabilii prevăzuți la art. 16 alin. (5) din Codul fiscal, prevederile alin. (1) se aplică pentru plățile anticipate datorate pentru trimestrele rămase din anul modificat care se încheie în anul 2020, precum și pentru calculul celor care sunt aferente trimestrelor din anul fiscal modificat care începe în anul 2020 și sunt cuprinse în anul calendaristic 2020.

Art. IX. - (1) Prin derogare de la prevederile art. 23 alin. (1) și (2) din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și de la prevederile art. 6 alin. (2) din Legea nr. 500/2002, privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2020 se pot promova rectificări bugetare în primul semestru al anului.

(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada stării de urgență instituite pe teritoriul României, prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (1) lit. e) din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de la prevederile art. 44 alin. (4), art. 47 alin. (4) și (8) - (11) și art. 471 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, precum și de la prevederile art. 49. alin. (7) din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, se autorizează ordonatorii principali de credite să efectueze virări de credite bugetare și credite de angajament neutilizate, după caz, astfel încât să asigure fondurile necesare pentru aplicarea măsurilor de combatere și prevenire a răspândirii infectării cu coronavirusul COVID-19, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate.

(3) Se autorizează Ministerul Finanțelor Publice ca pe baza comunicărilor transmise de ordonatorii principali de credite a virărilor efectuate la alin. (2) în termen de 5 zile lucrătoare de la data efectuării, să aprobe repartizarea pe trimestre a virărilor de credite bugetare și credite de angajament.

Art. X. - (1) Pe durata stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii, astfel cum sunt definite de Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități - electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare.

(2) Prin derogare de la alte dispoziții legale, în contractele în derulare, altele decât cele prevăzute la alin. (1), încheiate de întreprinderile mici sau mijlocii prevăzute la alin. (1), poate fi invocată forța majoră împotriva acestora numai după încercarea, dovedită cu înscrisuri comunicate între părți prin orice mijloc, inclusiv prin mijloace electronice, de renegociere a contractului, pentru adaptarea clauzelor acestora cu luarea în considerare a condițiilor excepționale generate de starea de urgență.

(3) Se prezumă a constitui caz de forță majoră, în sensul prezentei ordonanțe de urgență, împrejurarea imprevizibilă, absolut invincibilă și inevitabilă la care se referă art. 1.351 alin. (2) din Codul civil, care rezultă dintr-o acțiune a autorităților în aplicarea măsurilor impuse de prevenirea și combaterea pandemiei determinate de infecția cu coronavirusul COVID-19, care a afectat activitatea întreprinderii mici și mijlocii, afectare atestată prin certificatul de situație de urgență. Prezumția poate fi răsturnată de partea interesată prin orice mijloc de probă. Caracterul imprevizibil se raportează la momentul nașterii raportului juridic afectat. Nu vor fi imprevizibile măsurile luate de autorități în conformitate cu actul normativ care a instituit starea de urgență.

(4) Penalitățile stipulate pentru întârzieri în executarea obligațiilor decurgând din contractele încheiate cu autoritățile publice de către întreprinderile mici și mijlocii prevăzute la alin. (1) nu se datorează pentru durata stării de urgență.

(5) Dispozițiile alin. (1) sunt aplicabile, în mod corespunzător, și pentru următoarele profesii care îndeplinesc servicii de interes public: formele de exercitare a profesiei de notar public, formele de exercitare a profesiei de avocat și formele de organizare a activității profesiei de executor judecătoresc, a căror activitate este afectată direct prin măsurile dispuse de autoritățile publice, pentru prevenirea și combaterea pandemiei determinate de infecția cu coronavirusul COVID-19. Criteriile pe baza cărora sunt stabiliți beneficiarii acestei măsuri se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

(6) Membrii profesiilor prevăzute la alin. (5) sunt obligați ca, pe perioada instituirii stării de urgență, să ia, cu observarea regulilor de disciplină sanitară și a celorlalte măsuri de protecție și prevenție stabilite de autoritățile competente ca urmare a instituirii stării de urgență, măsurile necesare în vederea asigurării continuității activității. Nerespectarea acestei obligații constituie abatere disciplinară care se sancționează cu excluderea din profesie, în condițiile și cu procedura stabilite de legislația în vigoare, aplicabile fiecărei profesii.

(7) Salariații formelor de exercitare a profesiilor menționate la alin. (5) care refuză îndeplinirea sarcinilor de serviciu asumate prin contractul individual de muncă și din acest motiv nu se poate asigura desfășurarea în condiții optime a activității, respectiv continuarea activității în cadrul formelor de exercitare a profesiilor menționate nu vor avea acces la beneficiile de asistență socială sau la alte facilități ce vor fi acordate pe durata stării de urgență.

(8) Organele de conducere ale profesiilor prevăzute la alin. (5) vor lua măsurile necesare în vederea coordonării activității membrilor profesiei pe perioada instituirii stării de urgență, vor verifica respectarea obligațiilor prevăzute la alin. (6) și vor dispune măsurile prevăzute de legislația în vigoare.

(9) De dispozițiile alin. (1) beneficiază cabinetele medicilor de familie și cabinetele stomatologice în care își desfășoară activitatea, în orice formă, cel mult 20 de persoane și a căror activitate este afectată direct prin măsurile dispuse de autoritățile publice, pentru prevenirea și combaterea pandemiei determinate de infecția cu coronavirusul COVID-19. Criteriile pe baza cărora sunt stabiliți beneficiarii acestei măsuri se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

(10) De dispozițiile alin. (1) beneficiază federațiile sportive naționale și cluburile sportive care dețin certificat de identitate sportivă și a căror activitate este afectată direct prin măsurile dispuse de autoritățile publice pentru prevenirea și combaterea pandemiei determinate de infecția cu coronavirusul COVID-19. Criteriile pe baza cărora sunt stabiliți beneficiarii acestei măsuri se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Art. XI. - (1) Termenul de depunere a declarației privind beneficiarul real, prevăzut de art. 56 alin. (4) și 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, se prelungește cu 3 luni de la data încetării stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, iar pe durata stării de urgență se suspendă depunerea acestei declarații.

(2) Termenul de depunere a declarației privind beneficiarul real, prevăzut de art. 344 alin. (4) din Ordonanța Guvernului nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cu modificările și completările ulterioare, și termenul prevăzut de art. 63 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, pentru completarea documentelor conform cerințelor prevăzute la art. 6, 7, 16 și 17 din Ordonanța Guvernului nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările și completările ulterioare, se prelungește cu 3 luni de la data încetării stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, iar pe durata stării de urgență se suspendă depunerea declarației și completarea documentelor.

Citeşte mai departe
20:Feb

In Memoriam - Ioan Biriș

Miercuri, 19 februarie 2020, a încetat din viață colegul nostru Ioan Biriș, președintele UNPIR Filiala Arad. Primim cu profundă tristețe vestea trecerii în neființă a regretatului ”Nelu” și ne rugăm să se odihnească în pace.

Condoleanțe!

Citeşte mai departe
27:Noi

In Memoriam - Stanciu D. Cărpenaru

Cu profundă întristare am aflat că profesorul Stanciu D. Cărpenaru a trecut în neființă. Dedicat trup și suflet activității academice până în ultima secundă, profesorul Cărpenaru s-a stins lăsând în urma o operă de dimensiuni impresionante, care a format și va continua să formeze generații de studenți ai dreptului.

Vă mulțumim, domnule profesor, pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut pe altarul cunoașterii.

Odihniți-vă în pace!

 

Citeşte mai departe
12:Iul

Rezultate examen definitivat – 12.07.2019

Nr. crt.

Nume și prenume

Filiala

Nota

1.      

Arsinte Alina Andreea

Prahova

9

2.      

Axinte Gabriel

Bacău

8

3.      

Bălan Simona

Galați

8

4.      

Bălulescu Mario Gabriel

București

8

5.      

Bâzu Daniel-Ilie

Cluj

10

6.      

Brătfelean Denisa-Elena

Cluj

9

7.      

Budescu Elisabeta Magdalena

Timiș

9

8.      

Bule Ioan

Arad

4

9.      

Cean D. Silviu Petrișor

Dolj

7

10.   

Ciobanu Daniel

Gorj

9

11.   

Ciobanu Sergiu

București

7

12.   

Ciureanu Alexandru

Tulcea

10

13.   

Cociuba Mihail Ioan

Bihor

10

14.   

Crișan Ioana Monica

Cluj

10

15.   

Dișa Cristina Amanda

Dolj

9.50

16.   

Dobrin C. Cristina

București

10

17.   

Doroga Dan-Adrian

Timiș

10

18.   

Gaidoș Brînzei Cătălin Sergiu

Timiș

10

19.   

Gogoașă Adrian

București

8

20.   

Grama I. Sorin Marin

Mureș

10

21.   

Guzi Ovidiu

Suceava

8

22.   

Hagiu M Luiza-Maria

București

10

23.   

Hogaș Loredana

Iași

10

24.   

Ionaș Mihaela

Cluj

8

25.   

Ionescu Elena Raluca

București

9

26.   

Ionița Leanca Alexandru

Argeș

10

27.   

Kașai Paula Roxana

Timiș

7

28.   

Lățoiu Georgiana Vasilica

Gorj

7

29.   

Leau V. Adelina Georgeta

Argeș

8

30.   

Lokodi Eniko Noemi

Cluj

10

31.   

Micu Daniela

Mureș

9

32.   

Morar Anca

Constanța

10

33.   

Moraru Daniel George

Iași

8

34.   

Mureșan Alexandra

Cluj

9

35.   

Neacșu Luminița

Constanța

8

36.   

Novac Ina

Sibiu

9

37.   

Pașcondea Vasile Marius

Timiș

9

38.   

Popan Gabriela

Maramureș

9

39.   

Popescu Anca Andreea

Timiș

7

40.   

Procopciuc Denis

Brașov

10

41.   

Radu Anișor Andrei

București

8

42.   

Roșu Elena

Prahova

9

43.   

Tipa Ștefan Ilie

Suceava

9

44.   

Truică Cristina

Galați

9

45.   

Vărgău Maria Oana

Brașov

7

 

Citeşte mai departe
04:Iul

Detalii organizatorice privind examenul de definitivat în profesia de practician în insolvență sesiunea din 12 iulie 2019

 

Desfășurarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență se va desfășura în ziua de 12 iulie 2019, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, etaj 1, București.

Documentaţia de înscriere la examen se va depune la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la 14 iunie 2019. Documentația este prevăzută la art. 3 din Regulamentul de organizare și desfășurare a examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență, prevăzută în Anexa nr. 2 la Statutul UNPIR.

Documentația de înscriere, avizată de Filiala UNPIR din care face parte practicianul în insolvență stagiar, se va transmite către Secretariatul INPPI până în data de 19 iunie 2019.

Secretariatul INPPI va efectua verificarea documentației, efectuarea stagiului complet și a punctelor de pregătire profesională și va afișa pe site-ul www.unpir.ro și www.inppi.ro, până în data de 26 iunie 2019 lista cu persoanele admise în vederea susținerii examenului de definitivat. Soluțiile de respingere se motivează și se comunică solicitanților pe email.

Contestațiile împotriva soluțiilor privind respingerea participării la examenul de definitivat se depun până în data de 28 iunie 2019 și vor fi soluționate de Comisia de analizare a contestațiilor. Comisia de analizare a contestațiilor este desemnată de INPPI.

Soluțiile de admitere/respingere sunt definitive, fiind adoptate cu majoritatea voturilor exprimate și se publică pe site-ul www.unpir.ro și www.inppi.ro până la data de 03 iulie 2019.

 

 

Calendar privind organizarea examenului de definitivat
sesiunea iulie 2019

 

Nr.

 

Termen

1.

 la filialele UNPIR

 

 

Depunerea cererilor de înscriere cu documente anexate în ordinea înscrisă în formular

03.06 - 14.06.2019

 

Transmiterea dosarelor la secretariatul INPPI cu tabel centralizator în ordine alfabetică

până la 19.06.2019

2.

la Secretariatul INPPI

 

 

Întocmirea și afișarea listei cu persoanele admise în vederea susțineri examenului de definitivat

26.06.2019

 

Depunerea contestațiilor împotriva soluțiilor de respingere la examenul de definitivat

până la 28.06.2019

 

Soluționarea contestațiilor și afişarea listei finale cu candidații înscriși la examenul de definitivat. Afișarea orei de începere a examenului, pe comisii.

până la 03.07.2019

 

Desfăşurarea examenului (în una sau două serii, în funcţie de numărul de candidaţi)

12.07.2019

 

 

 

DESCARCĂ CEREREA TIPIZATĂ

 

 

 

 

PROGRAMARE CANDIDAȚI EXAMEN DEFINITIVAT
12.07.2019

 

Nr. crt. Nume/prenume Nr. Comisie Oră începere examen
1 Axinte Gabriel Comisia 1 ora 11:00
2 Bâzu Daniel-Ilie Comisia 1 ora 11:00
3 Brătfelean Denisa-Elena Comisia 1 ora 11:00
4 Bule Ioan Comisia 1 ora 11:00
5 Ciureanu Alexandru Comisia 1 ora 11:00
6 Cociuba Mihail Ioan Comisia 1 ora 11:00
7 Crișan Ioana Monica Comisia 1 ora 11:00
8 Ionaș Mihaela Comisia 1 ora 11:00
9 Ionița Leanca Alexandru Comisia 1 ora 11:00
10 Leau V. Adelina Georgeta Comisia 1 ora 11:00
11 Lokodi Eniko Noemi Comisia 1 ora 11:00
12 Mureșan Alexandra Comisia 1 ora 11:00
13 Popan Gabriela Comisia 1 ora 11:00
14 Procopciuc Denis Comisia 1 ora 11:00
15 Vărgău Maria Oana Comisia 1 ora 11:00
16 Arsinte Alina Andreea Comisia 2 ora 09:00
17 Bălulescu Mario Gabriel Comisia 2 ora 09:00
18 Cean D. Silviu Petrișor Comisia 2 ora 09:00
19 Ciobanu Daniel Comisia 2 ora 09:00
20 Ciobanu Sergiu Comisia 2 ora 09:00
21 Dișa Cristina Amanda Comisia 2 ora 09:00
22 Dobrin C. Cristina Comisia 2 ora 09:00
23 Gogoașă Adrian Comisia 2 ora 09:00
24 Hagiu M Luiza-Maria Comisia 2 ora 09:00
25 Hogaș Loredana Comisia 2 ora 09:00
26 Ionescu Elena Raluca Comisia 2 ora 09:00
27 Lățoiu Georgiana Vasilica Comisia 2 ora 09:00
28 Moraru Daniel George Comisia 2 ora 09:00
29 Radu Anișor Andrei Comisia 2 ora 09:00
30 Roșu Elena Comisia 2 ora 09:00
31 Bălan Simona Comisia 3 ora 12:00
32 Budescu Elisabeta Magdalena Comisia 3 ora 12:00
33 Doroga Dan-Adrian Comisia 3 ora 12:00
34 Gaidoș Brînzei |Cătălin Sergiu Comisia 3 ora 12:00
35 Grama I. Sorin Marin Comisia 3 ora 12:00
36 Guzi Ovidiu Comisia 3 ora 12:00
37 Kașai Paula Roxana Comisia 3 ora 12:00
38 Micu Daniela Comisia 3 ora 12:00
39 Morar Anca Comisia 3 ora 12:00
40 Neacșu Luminița Comisia 3 ora 12:00
41 Novac Ina Comisia 3 ora 12:00
42 Pașcondea Vasile Marius Comisia 3 ora 12:00
43 Popescu Anca Andreea  Comisia 3 ora 12:00
44 Tipa Ștefan Ilie Comisia 3 ora 12:00
45 Truică Cristina Comisia 3 ora 12:00

 

 

Examenul se va desfăşura la sediul UNPIR din Bucureşti, str. Vulturilor, nr. 23, sector 3. La intrarea în sala de examen candidaţii vor prezenta cartea de identitate.

 

 

Nota: Examenul se va desfășura conform Regulamentului de organizare și desfășurare a examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență, prevăzut în Anexa nr. 2 la Statutul UNPIR, care prevede următoarele:

   Art. 1. - Examenul de definitivat se va organiza de regulă la sediul UNPIR/I.N.P.P.I.

   Art. 2. - (1) La examenul de definitivat pot participa numai practicienii în insolvenţă stagiari care au efectuat stagiul complet de pregătire profesională, în conformitate cu dispoziţiile art. 53 din Statutul privind organizarea şi exercitarea profesiei de practician în insolvenţă, au participat la săptămâna centralizată de pregătire şi care au urmat numărul minim de 40 de ore/puncte de pregătire profesională.

   (2) Stagiul complet de pregătire profesională se calculează de la momentul înregistrării în tabloul UNPIR, începând cu prima zi şi până la data susţinerii examenului de definitivat.

   Art. 3. - (1) Documentaţia de înscriere la examen se va depune la filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la data aprobată de CNC şi va conţine următoarele documente:

  1. a) cererea de înscriere;
  2. b) raport de activitate privind stagiul de pregătire profesională efectuat, inclusiv dovada de participare la stagiul intensiv de pregătire;
  3. c) caracterizarea întocmită de coordonatorul/coordonatorii de stagiu pe lângă care stagiarul a funcţionat ca salariat sau colaborator;
  4. d) dovada participării la săptămâna centralizată de pregătire, precum şi faptul că a urmat numărul minim de 40 de ore/puncte de pregătire profesională;
  5. e) studiul de caz;
  6. f) dovada achitării taxei de susţinere a examenului de definitivat în cuantum de 1.500 lei.

   (2) Întreaga documentaţie se va depune în dosar de plastic, cu şină şi perforaţii.

   (3) Documentele mai sus menţionate, avizate de filiala UNPIR din care face parte practicianul în insolvenţă stagiar, se vor transmite către Secretariatul I.N.P.P.I.

Secretariatul INPPI va proceda la verificarea documentației, efectuarea stagiului complet de pregătire profesională, inclusiv a punctelor de pregătire profesională și va afișa pe site-ul www.unpir.ro și www.inppi.ro lista cu persoanele admise în vederea susținerii examenului de definitivat. Măsura respingerii participării la examenul de definitivat poate face obiectul contestației. Contestația va fi soluționată de Comisia de analizare a contestațiilor desemnată de INPPI.

   Art. 4. - Raportul de activitate va conţine elemente precum: participarea la întocmirea de dosare de ofertă, planuri de reorganizare (unde a fost cazul), tabele de creanţe, operaţiuni legate de Buletinul procedurilor de insolvenţă, adunări ale creditorilor, licitaţii, operaţiuni de inventariere, numărul de dosare la care a colaborat, cu specificarea felului procedurii, precum şi orice alte repere ale activităţii. Raportul de activitate va prevedea şi participarea la stagii de pregătire.

   Art. 5. - Studiul de caz se recomandă a avea un volum de maximum 10 pagini tehnoredactate, cu font Times New Roman sau Arial, cu dimensiunea caracterelor de 12 puncte, utilizând diacritice, textul va respecta o spaţiere între rânduri de 1,5 linii. Obligatoriu paginile lucrării vor fi numerotate.

   Art. 6. - Studiul de caz se va depune în 3 exemplare.

   Art. 7. - Examenul pentru dobândirea calităţii de practician în insolvenţă definitiv constă în susţinerea orală a lucrării scrise în faţa unei comisii de examinare. Lucrarea scrisă va reprezenta un studiu de caz practic din perioada efectuării stagiului.

   Art. 8. - Durata prevăzută pentru susţinerea lucrării va fi de circa 10 minute, timp în care candidatul va evidenţia în faţa Comisiei de examinare principalele aspecte ale cazului, elementele de practică curentă şi cele specifice.

   Art. 9. - Nota minimă de promovare a examenului este 7.

   Art. 10. - Comisia de examinare, desemnată de Consiliul național de conducere al UNPIR, are următoarele atribuţii:

  1. a) verifică cunoştinţele teoretice şi practice ale candidatului în domeniul insolvenţei;
  2. b) declară respinşi candidaţii care nu au obţinut nota minimă de promovare a examenului;
  3. c) declară admişi candidaţii care au obţinut nota minimă de promovare a examenului;
  4. d) poate dispune amânarea susţinerii examenului de definitivat pentru candidaţii care nu îndeplinesc cerinţele legale privind susţinerea examenului, în cazul în care se constată că lucrarea scrisă nu a fost redactată în conformitate cu prevederile prezentului regulament;
  5. e) înaintează rezultatele examenului de definitivat Consiliului naţional de conducere al UNPIR în vederea validării acestora.

   Art. 11. - (1) Comisia poate avea în componenţă membri ai Consiliului naţional de conducere al Uniunii, inclusiv practicieni în insolvenţă cu experienţă în profesie.

   (2) De regulă, numărul comisiilor este de 3, acesta putând fi majorat sau micşorat în funcţie de numărul de candidaţi înscrişi la examen.

   (3) Preşedintele fiecărei comisii, după consultarea cu membrii acesteia, va comunica Secretariatului I.N.P.P.I. data şi ora la care vor începe lucrările comisiei, urmând ca acestea să fie afişate pe site-ul I.N.P.P.I. şi al UNPIR în termen util.

Citeşte mai departe
27:Iun

Examen definitivat 2019. Rezultate verificare documentație necesară susținerii examenului de definitivat

Nr crt

Nume/prenume

Filiala

Rezultat verificare dosar

Motivul respingerii

1

Bule Ioan

Arad

Respins

art. 2 alin. (1) din Regulamentul de organizare și desășurare a examenului - lipsă nr. minim de pct. de pregătire profesională.

2

Ionița Leanca Alexandru

Argeș

Admis

 

3

Leau V. Adelina Georgeta

Argeș

Admis

 

4

Axinte Gabriel

Bacău

Admis

 

5

Cociuba Mihail Ioan

Bihor

Admis

 

6

Procopciuc Denis

Brașov

Admis

 

7

Vărgău Maria Oana

Brașov

Admis

 

8

Bălulescu Mario Gabriel

București

Admis

 

9

Ciobanu Sergiu

București

Respins

art.2 alin. (2) din Regulamentul de organizare și desfășurare a examenului - lipsă efectuare stagiu complet.

10

Dobrin C. Cristina

București

Admis

 

11

Gogoașă Adrian

București

Admis

 

12

Hagiu M Luiza-Maria

București

Admis

 

13

Ionescu Elena Raluca

București

Admis

 

14

Radu Anișor Andrei

București

Admis

 

15

Bâzu Daniel-Ilie

Cluj

Admis

 

16

Brătfelean Denisa-Elena

Cluj

Admis

 

17

Crișan Ioana Monica

Cluj

Admis

 

18

Ionaș Mihaela

Cluj

Admis

 

19

Lokodi Eniko Noemi

Cluj

Admis

 

20

Mureșan Alexandra

Cluj

Admis

 

21

Morar Anca

Constanța

Admis

 

22

Neacșu Luminița

Constanța

Admis

 

23

Cean D. Silviu Petrișor

Dolj

Admis

 

24

Dișa Cristina Amanda

Dolj

Admis

 

25

Bălan Simona

Galați

Admis

 

26

Truică Cristina

Galați

Admis

 

27

Ciobanu Daniel

Gorj

Admis

 

28

Lățoiu Georgiana Vasilica

Gorj

Respins

art. 2 alin. (2) din Regulamentul de organizare și desfășurare a examenului - lipsă efectuare stagiu complet.

29

Hogaș Loredana

Iași

Admis

 

30

Moraru Daniel George

Iași

Admis

 

31

Popan Gabriela

Maramureș

Admis

 

32

Grama I. Sorin Marin

Mureș

Admis

 

33

Micu Daniela

Mureș

Admis

 

34

Arsinte Alina Andreea

Prahova

Admis

 

35

Roșu Elena

Prahova

Admis

 

36

Novac Ina

Sibiu

Admis

 

37

Guzi Ovidiu

Suceava

Admis

 

38

Tipa Ștefan Ilie

Suceava

Admis

 

39

Budescu Elisabeta Magdalena

Timiș

Admis

 

40

Doroga Dan-Adrian

Timiș

Respins

art. 2 alin. (2) din Regulamentul de organizare și desfășurare a examenului - lipsă efectuare stagiu complet.

41

Gaidoș Brînzei |Cătălin Sergiu

Timiș

Admis

 

42

Kașai Paula Roxana

Timiș

Admis

 

43

Pașcondea Vasile Marius

Timiș

Admis

 

44

Popescu Anca Andreea

Timiș

Admis

45

Ciureanu Alexandru

Tulcea

Admis

 

Candidații respinși au posibilitatea să depună contestații la INPPI până în data de 28.06.2019.

Contestațiile pot fi depuse la sediul INPPI, prin fax: 021-3275696 sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe
27:Mai

Curs centralizat de pregătire profesională pentru practicienii în insolvență stagiari 27-31.05.2019

În perioada 27.05.2019 - 31.05.2019, se va desfășura în București, la sediul I.N.P.P.I. din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, cursul centralizat de pregătire profesională destinat, în principal, practicienilor în insolvență stagiari.

Parcurgerea cursului este condiție obligatorie pentru susținerea examenului de definitivat.

Practicienii în insolvență stagiari care vor susține examenul de definitivare în profesie anul acesta și care nu au urmat până în prezent un curs centralizat, trebuie să efectueze acest stagiu.

 

 PROGRAM

pregătire profesională practicieni în insolvență stagiari

27.05.2019 - 31.05.2019

Descarcă PROGRAMUL

Citeşte mai departe
08:Mai

Rămas bun, Domnule Profesor!

 

In-memoriam-Ion-Turcu

Conducerea INPPI își exprimă regretul profund privind pierderea marelui Profesor Ion Turcu, a cărui operă a călăuzit generații întregi de practicieni în insolvență, magistrați și avocați.

Într-o perioadă de pionierat, la primele legiuiri în materia insolvenței de după Revoluție, Tratatul de Insolvență al Domnului profesor Ion Turcu a fost primul și cel mai prețios reper doctrinar, piatra de temelie pe care s-a putu clădi mai departe dreptul insolvenței.

Aceasta a fost Cartea Verde, pe care o regăseai pe masa de lucru a oricăruia dintre noi, la începuturile acestei profesii.

Și i-au urmat altele, studii, analize și viziuni originale, prin care Dl Profesor a reușit să creeze linii de gândire, repere jurisprudențiale și să dezvolte la un înalt nivel academic peisajul complicat și provocator al insolvenței.

Îi mulțumim Domnului Profesor pentru tot ceea ce ne-a lăsat prin munca, efortul și entuziasmul său, pentru întreaga contribuție adusă acestei profesii!

 

Președinte INPPI

Av. Simona Milos

Citeşte mai departe
22:Feb

Simona Miloș, președinte INPPI: "Poprirea pe disponibilul bănesc al debitorului în insolvenţă - imposibil de încuviinţat"

Dna. Simona Miloș, președinte INPPI, a participat în data de 21 februarie 2019 la cea de-a VI-a ediție a conferinței „Codul Insolvenței” organizată de publicația Bursa.

Potrivit acesteia, întrucât procedura insolvenţei este o procedură execuţională cu reguli stricte de aplicabilitate, este dificil - dacă nu chiar imposibil - de imaginat, care va fi modul concret în care se va putea desfăşura executarea silită individuală în condiţiile în care art. 163 alin. (3) din Legea nr. 85/2014 nu a fost modificat, iar acesta interzice de plano orice măsură civilă, penală sau administrativă de indisponibilizare a contului unic al debitoarei de către organele administrative sau de către instanţele judecătoreşti, a spus Simona Miloș, preşedintele Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI).

Citiți mai departe pe site-ul Bursa.

Citeşte mai departe
13:Iul

Rezultate privind examenul de dobândire a calităţii de practician în insolvenţă definitiv - sesiunea iulie 2018

Nr. crt.

Nume și prenume

Filiala

 

Nota

 1

ANCA COSTEL

BUCUREȘTI

8

 2

BĂNUȚ GABRIELA ANDREEA

CONSTANȚA

8

 3

BOCIOACĂ ANDREEA

BUCUREȘTI

10

BRATU OCTAVIAN

ARGEȘ

9

BRÎNZAN VLAD

TIMIȘ

8

BUSCU DANIELA IULIANA

BUCUREȘTI

10

CEAN SILVIU PETRIȘOR

DOLJ

6

CHIHAIA DUMITRU DANIEL

TIMIȘ

8

CIOBANU ALEXANDRU

BUCUREȘTI

10

10 

COMAN FLORIN MANUEL

BUCUREȘTI

8

11 

CONSTANTIN LACRĂMIOARA CRINA

IAȘI

7

12 

CRISTEA ADRIAN

BUCUREȘTI

10

13 

CRUCEANU DRAGOȘ

IAȘI

7

14 

DAIA ANDREEA DIANA

TIMIȘ

8

15 

DĂNCIULESCU MARIAN BOGDAN

BUCUREȘTI

10

16 

DOMIDE MARCELA

CLUJ

10

17 

DUMITRESCU ANDREI

BUCUREȘTI

9

18 

DUMITRESCU PAULA ALINA

BUCUREȘTI

9

19 

DUNĂREANU RALUCA IOANA

BUCUREȘTI

7

20 

EPURE MIHNEA VLAD

TIMIȘ

9

21 

FLOREA GHEORGHE

CLUJ

9

22 

GORONESCU RADU ȘTEFAN

BUCUREȘTI

7

23 

HAGIU ALINA GABRIELA

BUCUREȘTI

9

24 

HĂDĂREAN CHIȘ ANDREEA DELIA

MARAMUREȘ

10

25 

HITIUAN MANUELA

CLUJ

9

26 

KACSO ERIKA

MUREȘ

9

27 

KACSO OANA

CLUJ

9

28 

LOSPA CRISTIAN PAUL

BUCUREȘTI

7

29 

MORARU IRINA NICOLETA

IAȘI

8

30 

MOTREA DUMITRU-MACEDON

ARAD

10

31 

OLTEANU ROXANA

BUCUREȘTI

8

32 

PINTILII ADRIANA FELICIA

CONSTANȚA

6

33 

POP IRINA MARIA

CLUJ

10

34 

PREDA MARIA DENISA

BUCUREȘTI

8

35 

RAZMAN IOAN ARMENIU

ARAD

10

36 

RUSU DANIELA VIORICA

GALAȚI

8

37 

TELICEANU ELENA DANIELA

CONSTANȚA

7

38 

TRANDAFIR CONSTANTIN ADRIAN

BRAȘOV

8

39 

TUDOR RADU FLORIN

SIBIU

9

40 

TUDOSE GABRIELA

PRAHOVA

9

41 

ȚÂGȘOREAN MARGARETA

CLUJ

9

42

VAIDA NICOLETA

CLUJ

9

 

Descarca: Rezultate examen definitivat - sesiunea iulie 2018

Citeşte mai departe
04:Iul

Programare sustinere examen definitivat pe comisii - sesiunea 13 iulie 2018

PROGRAMARE CANDIDAȚI EXAMEN DEFINITIVAT

SESIUNEA 13 IULIE 2018

 

COMISIA 1


Comisia nr.


Lucrările comisiei încep

în data/ora


Componenţa comisiei:

1

Vineri, 13.07.2018 ora 11.00,

la sediul UNPIR

Preşedinte: Viorica Munteanu

Membrii: Leonora Lanțoș

Eleonora  Păsărin

 

NR CRT

NUME PRENUME

FILIALA

1

MOTREA DUMITRU-MACEDON

ARAD

2

RAZMAN IOAN ARMENIU

ARAD

3

BRATU OCTAVIAN

ARGEȘ

4

TRANDAFIR CONSTANTIN ADRIAN

BRAȘOV

5

ANCA COSTEL

BUCUREȘTI

6

BOCIOACĂ ANDREEA

BUCUREȘTI

7

BUSCU DANIELA IULIANA

BUCUREȘTI

8

CIOBANU ALEXANDRU

BUCUREȘTI

9

COMAN FLORIN MANUEL

BUCUREȘTI

10

CRISTEA ADRIAN

BUCUREȘTI

11

DĂNCIULESCU MARIAN BOGDAN

BUCUREȘTI

12

DUMITRESCU ANDREI

BUCUREȘTI

13

DUMITRESCU PAULA ALINA

BUCUREȘTI

14

DUNĂREANU RALUCA IOANA

BUCUREȘTI

15

DOMIDE MARCELA

CLUJ

16

FLOREA GHEORGHE

CLUJ

17

HITIUAN MANUELA

CLUJ

18

KACSO OANA

CLUJ

19

POP IRINA MARIA

CLUJ

20

ȚÂGȘOREAN MARGARETA

CLUJ

21

VAIDA NICOLETA

CLUJ

22

HĂDĂREAN CHIȘ ANDREEA DELIA

MARAMUREȘ



Examenul se va desfăşura la sediul UNPIR din Bucureşti, str. Vulturilor, nr. 23, et. 1, sector 3.

La intrarea în sala de examen candidaţii vor prezenta cartea de identitate.

 

COMISIA 3

 


Comisia nr.


Lucrările comisiei încep

în data/ora


Componenţa comisiei:

3

Vineri, 13.07.2018 ora 13.30,

la sediul UNPIR

Preşedinte: Deli Maria Alic

Membrii: Mariana Bălescu

Mihaela Boboc

 

NR CRT

NUME PRENUME

FILIALA

1

GORONESCU RADU ȘTEFAN

BUCUREȘTI

2

HAGIU ALINA GABRIELA

BUCUREȘTI

3

LOSPA CRISTIAN PAUL

BUCUREȘTI

4

OLTEANU ROXANA

BUCUREȘTI

5

PREDA MARIA DENISA

BUCUREȘTI

6

BĂNUȚ GABRIELA ANDREEA

CONSTANȚA

7

PINTILII ADRIANA FELICIA

CONSTANȚA

8

TELICEANU ELENA DANIELA

CONSTANȚA

9

CEAN SILVIU PETRIȘOR

DOLJ

10

RUSU DANIELA NICOLETA

GALAȚI

11

CONSTANTIN LACRĂMIOARA CRINA

IAȘI

12

CRUCEANU DRAGOȘ

IAȘI

13

MORARU IRINA NICOLETA

IAȘI

14

KACSO ERIKA

MUREȘ

15

TUDOSE GABRIELA

PRAHOVA

16

TUDOR RADU FLORIN

SIBIU

17

BRÎNZAN VLAD

TIMIȘ

18

CHIHAIA DUMITRU DANIEL

TIMIȘ

19

DAIA ANDREEA DIANA

TIMIȘ

20

EPURE MIHNEA VLAD

TIMIȘ

 

Examenul se va desfăşura la sediul UNPIR din Bucureşti, str. Vulturilor, nr. 23, et. 1, sector 3.

La intrarea în sala de examen candidaţii vor prezenta cartea de identitate.

 

Citeşte mai departe
08:Iun

Examen definitivat 13 iulie 2018 - calendar organizare

Calendar privind organizarea examenului de definitivat - sesiunea 13 iulie 2018

 

Nr.

Depunerea documentației de înscriere la dosar

Termen

1.

la filialele UNPIR

 
 

Primirea  cererilor de  înscriere cu documente  anexate în ordinea înscrisă în formular

până la 15.06.2018

 

Transmiterea  dosarelor la secretariatul  INPPI cu tabel centralizator în ordine alfabetică

până la 20.06.2018

2.

la Secretariatul INPPI

 
 

Întocmirea și afișarea listei cu candidaţii acceptați la examen

22.06.2018

 

Depunerea contestațiilor împotriva respingerii solicitării de participare la examen

26.06.2018, ora 16.00

 

Afișarea rezultatelor la contestații, inclusiv a listei definitive cu candidații acceptați la examen

02.07.2018

 

Desfăşurarea examenului (în una sau două serii, în funcţie de numărul de candidaţi)

13.07.2018

Descarcă calendarul, regulamentul, detalii organizatorice și formularul de înscriere la examenul de definitivat

Citeşte mai departe
08:Iun

Calendar evenimente INPPI 2018

Calendarul evenimentelor organizate de către INPPI în anul 2018:

12 aprilie - SEMINAR ÎN DIRECT: Procedura de insolvență prin lichidarea activelor debitorului și procedura simplificată de insolvență

13 aprilie - Conferința regională de insolvență - București

10 mai - Conferința regională de insolvență - Sovata

04-08 iunie - Săptămâna centralizată de pregătire profesională

15 iunie - Conferința regională de insolvență - Murighiol

13 iulie - Examen de definitivat în profesie - București

19 octombrie - Conferința regională de insolvență - Cluj

2 noiembrie - Conferința regională de insolvență - Craiova

9 noiembrie - Conferința regională de insolvență - Iași

Citeşte mai departe
04:Iun

Curs centralizat de pregătire profesională pentru practicienii în insolvență stagiari 04-08.06.2018

În perioada 04-08 iunie 2018, se va desfășura în București, la sediul I.N.P.P.I. din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, cursul centralizat de pregătire profesională destinat, în principal, practicienilor în insolvență stagiari.

Parcurgerea cursului este condiție obligatorie pentru susținerea examenului de definitivat.

ATENȚIE!

 În anul 2018 se va organiza un singur curs centralizat de pregătire profesională, precum și o singură sesiune de susținere a examenului de definitivat în profesie (în data de 13 iulie 2018).

Practicienii în insolvență stagiari care vor susține examenul de definitivare în profesie anul acesta și care nu au urmat până în prezent un curs centralizat, trebuie să efectueze acest stagiu.

Mai multe detalii găsiți aici: Detalii curs centralizat 2018

 

 PROGRAM CURS

pregătire profesională practicieni în insolvență stagiari

04.06.2018 - 08.06.2018

Descarcă PROGRAMUL

Citeşte mai departe
17:Noi

Rezultate examen definitivat - sesiunea noiembrie 2017

 

Nr

Nume/prenume

Filiala

Nota

1

CURPAS CAMELIA NICOLETA

BIHOR

10

2

DAMIAN CRISTIAN

BUCURESTI

10

3

DODU OANA ANDREEA

BUCURESTI

9

4

DUMITRIU MARIANA

BUCURESTI

9

6

IRIMIA TEODORA

BUCURESTI

10

5

NICOLA ADELA

BUCURESTI

9

7

RADULESCU LUIZA MONICA

BUCURESTI

10

8

RUSANESCU ANDREEA LILIANA

BUCURESTI

9

9

COSTE ANCA MARIA

CLUJ

10

10

MISCA IRINA FLORINA

CLUJ

10

11

TURCU COSMIN ALIN

CLUJ

10

12

COSTEA CORINA GEORGIANA

CONSTANTA

9

13

SILISTE ADRIANA MARIA

GORJ

8

14

STAVAROIU SABIN

GORJ

7

15

APOSTOL ANDRA

PRAHOVA

7

16

NITU ALIN SERGIU

PRAHOVA

8

Citeşte mai departe
14:Noi

TVA seminare online

Întrucât începând cu luna iulie 2017, INPPI a devenit plătitor de TVA, vă comunicăm că la taxele seminarelor online, achitate după această dată, se adaugă și TVA.

Citeşte mai departe
16:Noi

Examen definitivat in profesia de practician în insolvență - sesiunea noiembrie 2017

În zilele de 16.11.2017 și 17.11.2017, la sediul INPPI din str. Vulturilor nr. 23, etaj 1, sector 3, București, se va desfășura examenul de definitivat în profesia de practician în insolvență.

Dosarele de înscriere la examenul de definitivat se depun la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la 30.10.2017. Prin grija filialelor UNPIR, dosarele vor fi transmise Secretariatului INPPI până în data de 03.11.2017.

Comisiile şi repartizarea candidaţilor pe comisii, respectiv data şi ora de începere vor fi afişate cel mai târziu la 10.11.2017, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.

 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea examenului de definitivat în profesie de practician în insolvență este prevăzut în Anexa 11 din Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență (r3), cu  modificările și completările publicate în Monitorul Oficial al României nr. 792/2017.

Pentru descărcarea formularului de înscriere la examen, click aici.

 

 

 

 

Citeşte mai departe
07:Iul

Rezultate examen definitivat - sesiunea iulie 2017

Dacă aveţi probleme cu vizualizarea tabelului, vă rugăm să descărcaţi  fişierul pdf ataşat.

 

Nr

Nume/prenume

Filiala

Nota

1

JURCA CLAUDIU MIHAI

ALBA

10

2

ILIESCU ALINA ELENA

ARGEȘ

8

3

TĂNĂSESCU IULIA

ARGEȘ

9

4

SUBȚIRELU IOLANDA

BACĂU

8

6

CĂTESCU SORANA ANDREEA

BISTRIȚA NĂSĂUD

9

5

OLTEAN OVIDIU

BISTRIȚA NĂSĂUD

10

7

IENCIU DRAGOȘ OANA CRISTINA

CLUJ

10

8

CIULIANU ELENA COZMINA

BUCUREȘTI

10

9

CLUCER GABRIELA

BUCUREȘTI

9

10

SIMA RALUCA IRINA

BUCUREȘTI

10

11

GHERGHIȘAN ION

CONSTANȚA

8

12

NIȚU ALIN SERGIU

PRAHOVA

6,33

13

GOVOR MARIANA ANA

SATU MARE

8

14

EGYED GABRIEL

TIMIS

8

15

BURA CARMINA

TIMIȘ

7

16

TOLONTAN ANDREI

VASLUI

10

Citeşte mai departe
22:Mai

Program curs centralizat practicieni stagiari

În perioada 22.05.2017 - 26.05.2017, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, etaj 1, București se va desfășura cursul centralizat de pregătire profesională destinat, în special, practicienilor în insolvență stagiari.

 

Pe perioada efectuării stagiului de 2 ani, practicienii în insolvență au obligația efectuării unui curs centralizat de pregătire profesională.

Parcurgerea cursului este condiție obligatorie pentru susținerea examenului de definitivat.

Înscrierea cursanţilor stagiari se va face până în data de 15.05.2017 la filialele UNPIR de care aparțin teritorial. Filialele UNPIR vor transmite Secretariatului INPPI, tabelul centralizator cu numele solicitanților cel târziu joi, 16.05.2017.

Pe durata celor 5 zile se admite absentarea într-o singură zi, temeinic motivată.

Cursul este gratuit pentru practicienii stagiari.

Programul cursului este în anexa 1.

 

ATENTIE!

I. În anul 2017 se va organiza un singur curs centralizat de pregătire profesională, cel din 22.05.2017 - 26.05.2017, astfel că practicienii în insolvență stagiari care vor susține examenul de definitivare în profesie în acest an și care nu au urmat până în prezent un astfel de curs centralizat, trebuie să efectueze acest stagiu.

II. Prima sesiune de examen privind dobândirea calității de practician în insolvență definitiv se va organiza în perioada 6-7.07.2017, la sediul UNPIR din București, str. Vulturilor, nr. 23, sector 3, iar ce dea a doua pentru 15-16.11.2017.

III. La săptămâna centralizată de pregătire, în limita locurilor disponibile, sunt acceptați și practicieni în insolvență definitivi.

Aceștia pot opta pentru parcurgerea seminarului pe module. Fiecare modul parcurs se va puncta cu 2 puncte de pregătire profesională. Prețul fiecărui modul este de 50 lei. În funcție de numărul de module parcurse, INPPI va elibera și certificatul de participare cu mențiunea numărului de puncte de pregătire profesională efectuate.

Înscrierea se face în limita locurilor disponibile, pe module.

Cererea de înscriere este în anexa 2.

Taxa de participare se achită în contul INPPI, deschis la BCR Sucursala Unirea, Cod IBAN RO11RNCB0671130993380001. Dovada plății, însoțită de formularul de înscriere,  se va trimite pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Citeşte mai departe
05:Mai

Detalii organizatorice Conferința regională de insolvență București, 5 mai 2017

Stimate doamne/Stimați domni,

Regăsiți atașat agenda Conferinței regionale de insolvență București, 5 mai 2017.

Evenimentul se va desfășura în Aula Magna din Universitatea Titu Maiorescu (Bucuresti, Calea Vacărești, nr. 189, sector 4, etaj 2).

Accesul către Aula Magna (situată la etajul 2) se face prin Facultatea de Științe Economice. (a se vedea harta de mai jos - link: https://goo.gl/maps/SZmZkQxWGMq )

Parcarea se poate efectua atât pe Calea Văcărești, cât și pe Splaiul Unirii.

Prezența se va face începând cu ora 8.30. La 9.15 vor debuta lucrările conferinței.

Pentru orice detalii sau informații suplimentare, nu ezitati să ne contactați - tel: 0752-280730 Tarhon Carmen

 

Descarcă ataşamente:
Citeşte mai departe
22:Mai

Curs centralizat de pregatire profesionala pentru practicienii stagiari 22-26 mai 2017

 ANUNȚ

privind organizarea cursului centralizat de pregătire profesională destinat practicienilor în insolvență stagiari

 

 

În perioada 22.05.2017 - 26.05.2017, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, etaj 1, București se va desfășura stagiul centralizat de pregătire profesională destinat, în special, practicienilor în insolvență stagiari.

 

Pe perioada efectuării stagiului de 2 ani, practicienii în insolvență au obligația efectuării unui stagiu centralizat de pregătire profesională.

Parcurgerea stagiului este condiție obligatorie pentru susținerea examenului de definitivat.

 

ATENTIE!

În anul 2017 se va organiza un singur stagiu centralizat de pregătire profesională, cel din 22.05.2017 - 26.05.2017, astfel că practicienii în insolvență stagiari care vor susține examenul de definitivare în profesie în acest an (fie că este sesiunea 05-07 iulie 2017 sau sesiunea din 15-16 noiembrie 2017) și care nu au urmat până în prezent un curs centralizat, trebuie sa efectueze acest stagiu.

 

Programul prelegerilor vor fi afișate in timp util, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.

Citeşte mai departe
16:Mar

Calendar actiuni pregatire profesionala INPPI 2017

Calendar acțiuni de pregătire profesională regionale derulate de INPPI în anul 2017

 

Nr.

Instituția

Data

Tip acțiune

Locul desfășurării evenimentului

1

INPPI

05.05.2017

Conferința regională de insolvență București

București, Universitatea Titu Maiorescu

2

INPPI

19.05.2017

Conferința regională de insolvență Cluj

Cluj-Napoca, Hotel Opera Plaza

3

INPPI

22 - 26.05.2017

Curs centralizat de pregătire pt. practicienii în insolvență stagiari

București, sediul UNPIR (str. Vulturilor 23)

4

INPPI

09.06.2017

Conferința regională de insolvență Bacău

Bacău, Centrul de afaceri și expoziții Bacău-Mircea Cancicov

5

INPPI

23 - 25.06.2017

Conferința regională de insolvență Constanța

Mamaia, Hotel del Mar

6

INPPI

29 - 30.09.2017

Conferința Națională de Insolvență

București

7

INPPI

13.10.2017

Conferința regională de insolvență Timișoara

Timișoara, Hotel Timișoara

8

INPPI

10.11.2017

Conferința regională de insolvență Craiova

Craiova, Hotel Ramada

 

Informații suplimentare referitoare la aceste evenimente vor fi publicate în timp util pe site-ul www.inppi.ro sau pot fi solicitate la adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și la tel. nr. 021-3275696.

Citeşte mai departe
02:Feb

Curs de pregatire profesionala INSOL EUROPE. Modul I - 2-4 februarie 2017 Bucuresti

Stimate doamne si stimati domni,
 
Va aducem la cunostinta ca, in perioada imediat urmatoare, INSOL EUROPE va lansa prima actiune de pregatire profesionala organizata in Romania: Procedurile insolventei in jurisdictiile din Europa de Est si in Romania.

Cursul, de o inalta pregatire profesionala, va fi sustinut de un grup de experti internationali - din cadrul Bancii Mondiale si Fondului Monetar International - profesori universitari de prestigiu, ce au participat la elaborarea principalelor acte normative privind insolventa transfrontaliera, respectiv:
 1.  Prof. Ignacio Tirado (Universidad Autonoma de Madrid, Spain)
  1. Prof. Irit Mevorach (University of Nottingham, UK)
  2. Prof. Riz Mokal (Barrister, South Square and (Hon.) University College London, UK)
  3. Prof. Janis Sarra (University of British Columbia, Canada)
  4. Prof. Christoph Paulus (Humboldt University Berlin, Germany)
  5. Prof. Michael Veder (Radboud University Nijmegen, Resor, The Netherlands)

 

Totodata, cursurile vor fi sustinute si de experti locali, practicieni in insolventa cu o bogata experienta in derularea procedurilor de insolventa. Au confirmat participarea:

               1. Simona Maria Milos - presedinte INPPI;
                    2. Vasile Godanca-Herlea - CITR SPRL;
                    3. Andreea Deli-Diaconescu - Deli si Asociatii;
                    4. Irina Sarcane - Target SPRL.

Cursul de pregatire profesionala se va derula in 3 etape, dupa cum urmeaza:
                    - Modulul I - 2-4 februarie 2017;
                    - Modulul II - 29 iunie-1 iulie 2017;
                    - Modulul III  - 24-25 noiembrie 2017.
 
Evenimentul este acreditat INPPI cu 20 de puncte de pregatire profesionala.

La curs pot participa 80 de persoane, in special practicieni in insolventa, judecatori, dar si reprezentanti ai autoritatilor de stat implicate in procedurile de insolventa.

Participantii vor primi la absolvirea cursului diploma INSOL Europe.
 
Va rugam sa aveti in vedere ca inscrierea la curs se va face in limita locurilor disponibile.

Detalii privind plata gasiti aici: 
https://www.insol-europe.org/events/book/205
 
Mai multe detalii despre program gasiti in prezentarea de mai jos.
 
 
Dear all,
 
We are delighted to introduce to you our INSOL EUROPE High Level Course on Insolvency Law in Eastern European Jurisdictions which is an ambitious training project that for its first edition, will be held in Romania, both for the importance of the jurisdiction's legal tradition and for its recent reforms in the insolvency area.
 
Our project received the full support and cooperation of the Minister of Justice, Ms Raluca Alexandra PRUNA and from the representatives of the National Institute of Magistracy as they believe we are prepared to assist in Romania's transition to a fully modern, efficient and best practice-compliant insolvency system.
 
The National Institute for the Training of Insolvency Practitioners chaired by Simona MILOS also ensured the INSOL EUROPE High Level Course on Insolvency Law of full support and already decided to grant 20 points – which is the maximum - for the Continuing Professional Education for Insolvency Practitioners in Romania.
 
The INSOL EUROPE High Level Course on Insolvency Law will be separated into 3 different modules which will be held on the following dates at CARO Hotel (164 A Barbu Văcărescu Blvd., 2nd district, 020285, Bucharest, Romania):
-       Module I. on 2 to 4 February 2017
-       Module II. on 29 June to 1 July 2017
-       Module III. on 24 & 25 November 2017
 
The classes will be seminar-based and fully interactive. The training will have a theoretical base but fundamentally a practical approach using a case-study methodology for each module. the objectives of the course will be to convey the main elements of international best practice and to deepen the knowledge and interpretation of Romanian insolvency law. 
 
The course will be opened to approx. 80 professionals involved in the insolvency practice of the jurisdiction, with special focus on high level lawyers and IPs, judges and state officials of the relevant insolvency agency.
 
The Director of the Programme of the High Level Course, Prof. Ignacio Tirado (Universidad Autonoma de Madrid, Spain) formed the following Committee of International Experts who already confirmed their participation:
1.  Prof. Ignacio Tirado (Universidad Autonoma de Madrid, Spain)
  1. Prof. Irit Mevorach (University of Nottingham, UK)
  2. Prof. Riz Mokal (Barrister, South Square and (Hon.) University College London, UK)
  3. Prof. Janis Sarra (University of British Columbia, Canada)
  4. Prof. Christoph Paulus (Humboldt University Berlin, Germany)
  5. Prof. Michael Veder (Radboud University Nijmegen, Resor, The Netherlands)
 
The Committee of International Experts will be in charge of the Module I titled “International best practice and comparative examples” which will provide attendants with a general overview of international standards and best comparative examples concerning the main elements of business restructuring and insolvency. The first 2 days would cover the analysis from a theoretical perspective, although always including the provision of comparative examples of the systems existing in different jurisdictions as well as practical examples of cases and judicial decisions. The final day of this module will include two case study sessions.
 
The Local Director, Radu Lotrean (CITR, Romania) formed the following Committee of Local Experts who already confirmed their participation:

        1.     Simona Milos (National Institute for the Training of Insolvency Practitioners)
        2.     
Vasile Godinca (CITR)
        3.     Andreea Deli (Deli and Partners)
        4.     Irina Sarcane (Target)
 

The Committee of Local Experts will be in charge of the Module II titled “An analysis of the main elements of the local system” which will be devoted to the analysis of a selected number of especially relevant topics of the local insolvency system. The specific topics are to be determined based on the special circumstances of the jurisdiction where the training takes place, to ensure a bespoke product is offered to attendants. The classes will take the form of a dialogue between a local and an international expert (from the Committee of International Experts), similar to the dynamics speaker-discussant now already widespread in academic workshops. The local experts will take the lead and the international expert will make comments/provide international examples by way of comparison. The idea of this “dialogue” approach is to engage attendants and to ensure proper theoretical and practical elements are conveyed at a high level.
A local judge and a Romanian professor will complete the Committee of Local Experts.
 
Module III titled “On line follow-up and case/paper submission” is the final part of the course which will consist of an on-line distant training. Participants will be provided with questionnaires, decisions and cases to solve during a period of 3 months. Correction and occasional on-line tutoring will be made available to participants during the said period. Each participant will then choose a topic of analysis, to be selected among a list of options provided by the Course organisers. They will have to write an essay of about 10.000 words on the topic. A committee appointed ad hoc will review the papers and choose the best for each topic. The committee will be composed of members of the Committee of Local Experts and of the Committee of International Experts. Those selected will present the paper at the final workshop of the course, to be delivered at the end of the year. A national expert will act as discussant of the paper and an international expert will chair the panels”.
 
Enclosed please find a provisional programme.
 
The main language will be English with simultaneous translation provided.
 
The participation fees come to Euros 480(VAT Included).
 
A discounted rate of Euros 75 per night for bed & breakfast is available at the course venue, the Caro Hotel in Bucharest. To take advantage of this corporate rate, please email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. and refer to the INSOL Europe course, explaining your preferred method of payment. 
 
If you are interested, please register here: https://www.insol-europe.org/events/book/205
 
Should you have any queries, please contact Emmanuelle Inacio at: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Citeşte mai departe
21:Noi

INPPI SI-A ALES LIDERII – Avocata Simona Milos a fost desemnata, in unanimitate, pentru un nou mandat, al doilea consecutiv, la sefia INPPI

Avocata Simona Milos (foto centru), practician in insolventa cu o vasta experienta, a fost desemnata, in unanimitate, pentru un nou mandat la conducerea Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI). Este al doilea mandat consecutiv in functia de presedinte al INPPI pe care Simona Milos il obtine, dupa ce in 2012 a fost aleasa pentru prima data in aceasta functie. Numirea la conducerea INPPI, pentru urmatorii patru ani, a Simonei Milos s-a facut in cadrul Adunarii Reprezentatilor Permanenti ai UNPIR desfasurata in data de 18 noimebrie 2016 la care au luat parte presedintii filialelor Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa (UNPIR). Cu acest prilej, au fost desemnati si noii membri ai Consiliului de Conducere al INPPI, precum si directorul executiv al Institutului.

Astfel, vor face echipa, alaturi de Simona Milos, in calitate de membri ai Consiliului de conducere al INPPI Andreea Deli-Diaconescu, Geanina Oancea, Vasile Godanca-Herlea si Florin Daniel Barbu, impreuna cu directorul executiv al Institutului desemnat in persoana lui Adrian Ciochirdel (foto stanga).

Trebuie precizat ca Simona Milos reprezinta Romania, incepand cu luna septembrie 2016, in Consiliul de conducere al INSOL Europe, cea mai importanta organizatie profesionala a practicienilor in insolventa din Europa.

In raportul adresat Adunarii Reprezentatilor Permanenti, privind activitatea si rezultatele obtinute in cei patru ani de mandat, Simona Milos a declarat: "Institutul a reusit in primul rand sa fie vizibil, iar acest lucru nu e putin, intr-o lume in care competitia este acerba; a reusit sa devina o voce care sa fie ascultata – aducand laolalta profesionistii adevarati care sa il legitimeze si cel mai important, a aratat ca valorile promovate sunt cele in care UNPIR se regaseste: o casta care se doreste a fi unita, in ciuda tuturor obstacolelor, o casta de profesionisti care isi cauta legitimarea intr-o societate dominata de conflicte – totul prin promovarea ideii de excelenta in pregatirea profesionala si in dialogul continuu si sustinut cu toate institutiile implicate.

Traim vremuri complicate in care absolut toate reperele pe care le-am avut pana acum, sunt contestate: nu exista nicaieri o autoritate absoluta in vreun domeniu al carei mesaj sa nu fie pus la indoiala. Asistam cu totii la schimbarea unor paradigme si intelegem ca a venit momentul ca in permanenta sa dovedim de ce meritam sa fim ascultati si singurul raspuns pe care il putem da societatii este: valoarea.

Valoarea in pregatirea profesionala, valoarea in cultivarea dialogului inter-institutional, valoarea prin acceptarea ideii ca intotdeauna e loc de mai bine si ca o societate in continua schimbare va cauta in permanenta cea mai buna versiune a sa.

 

Pentru primii patru ani de existenta, daca este mult sau este putin, fiecare este liber sa aprecieze. Dar cu siguranta, este un bun inceput. Si avem toate premisele sa credem ca se poate mai mult."

Citeşte mai departe
18:Noi

Rezultate examen definitivat - sesiunea noiembrie 2016

 

            Dacă aveţi probleme cu vizualizarea tabelului, vă rugăm să descărcaţi  fişierul pdf ataşat.

 

 

Nr. crt.

Nume prenume

Filiala

Nota

  1.  

ALEXANDRU RALUCA ECATERINA

BUZĂU

9

  1.  

BĂDICA LARISA ADINA

MUREȘ

10

  1.  

BOICIUC MARIANA GEORGETA

CLUJ

10

  1.  

BUCUR IOANA DENISA

BUCUREȘTI

10

  1.  

BUFANU ION

MEHEDINȚI

8

  1.  

BULUCZ IRINA GABRIELA

ALBA

9

  1.  

BUȚIU ANDRA IOANA

CLUJ

10

  1.  

BUTUC ȘTEFAN ILIE

TIMIȘ

8

  1.  

CRISTEA VLADIMIR

DÂMBOVIȚA

8

  1.  

GHERGHIȘAN ION

CONSTANȚA

6

  1.  

GHERGHIȘAN OANA MARIA

CONSTANȚA

7

  1.  

GOVOR MARIANA ANA

SATU MARE

6

  1.  

KUNA CSONGOR

BRAȘOV

9

  1.  

MARCU ELENA

SIBIU

7

  1.  

MĂZĂREANU (COSTEA) SILVIA

VRANCEA

7

  1.  

MIRON CARMEN

GALAȚI

8

  1.  

MUREȘAN ANDREI PETRU

CLUJ

9

  1.  

NARTEA EMILIA SIMONA

BUZĂU

8

  1.  

SOLCAN INGRID BIANCA

SUCEAVA

9

  1.  

STAN BOGDAN MARIN

DÂMBOVIȚA

9

 

Citeşte mai departe
17:Noi

Programare candidati si comisii examen de definitivat - sesiunea noiembrie 2016

 

 

Comisia nr.

Lucrările comisiei încep în data/ora

Componenţa comisiei:

1

Joi, 17.11.2016, ora 14.00, la sediul UNPIR

Preşedinte: Viorica Munteanu

Membrii: Eleonora  Păsărin

Leonora Lanțoș

2

Joi, 17.11.2016, ora 16:00, la sediul UNPIR

Preşedinte: Deli Maria Alic

Membrii: Ioana Moisescu

Mihaela Boboc

 

NR.CRT.

NUME PRENUME

FILIALA

COMISIA

1.        

ALEXANDRU RALUCA ECATERINA

BUZĂU

1

2.        

BOICIUC MARIANA GEORGETA

CLUJ

1

3.        

BUCUR IOANA DENISA

BUCUREȘTI

1

4.        

BULUCZ IRINA GABRIELA

ALBA

1

5.        

BUȚIU ANDRA IOANA

CLUJ

1

6.        

CRISTEA VLADIMIR

DÂMBOVIȚA

1

7.        

KUNA CSONGOR

BRAȘOV

1

8.        

MUREȘAN ANDREI PETRU

CLUJ

1

9.        

NARTEA EMILIA SIMONA

BUZĂU

1

10.    

STAN BOGDAN MARIN

DÂMBOVIȚA

1

11.    

BĂDICA LARISA ADINA

MUREȘ

2

12.    

BUFANU ION

MEHEDINȚI

2

13.    

BUTUC ȘTEFAN ILIE

TIMIȘ

2

14.    

GHERGHIȘAN ION

CONSTANȚA

2

15.    

GHERGHIȘAN OANA MARIA

CONSTANȚA

2

16.    

GOVOR MARIANA ANA

SATU MARE

2

17.    

MARCU ELENA

SIBIU

2

18.    

MĂZĂREANU (COSTEA) SILVIA

VRANCEA

2

19.    

MIRON CARMEN

GALAȚI

2

20.    

SOLCAN INGRID BIANCA

SUCEAVA

2

 

Examenul se va desfăşura la sediul UNPIR din Bucureşti, str. Vulturilor, nr. 23, et. 1, sector 3.

La intrarea în sala de examen candidaţii vor prezenta cartea de identitate.

Citeşte mai departe
16:Noi

Examen definitivat - sesiunea noiembrie 2016

Stimate doamne și stimați domni,

 

Vă anunțăm că în zilele de 16.11.2016 și 17.11.2016, la sediul INPPI din str. Vulturilor nr. 23, etaj 1, sector 3, București, se va desfășura examenul de definitivat în profesia de practician în insolvență.

Dosarele de înscriere la examenul de definitivat se depun la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la data de 04.11.2016. Prin grija filialelor UNPIR, dosarele vor fi transmise la INPPI până la data de 08.11.2016.

Comisiile şi repartizarea candidaţilor pe comisii, respectiv data şi ora de începere vor fi afişate cel mai târziu la 11.11.2016, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.

 

Mai jos redăm câteva detalii privind organizarea și desfășurarea examenului de definitivat.

La examenul de definitivat pot participa numai practicienii în insolvenţă stagiari care au efectuat stagiul complet de pregătire profesională şi care au urmat un număr minim de 40 de ore/puncte pregătire profesională.

Documentaţia de înscriere la examen se va depune la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la 04.11.2016 şi va conţine următoarele documente:

 

  1. a) cererea de înscriere. Modelul acesteia este anexată prezentului mail;
  2. b) raport de activitate privind stagiul de pregătire profesională efectuat, inclusiv dovada de participare la stagiul intensiv de pregătire;
  3. c) caracterizarea întocmită de coordonatorul/coordonatorii de stagiu pe lângă care stagiarul a funcţionat ca salariat sau colaborator;
  4. d) studiu de caz;
  5. e) dovada achitării taxei de susținere a examenului de definitivat în cuantum de 1.500 lei.

 

Întreaga documentație se va depune în dosar de plastic, cu șină și perforații.

Documentele mai sus menționate, avizate de Filiala UNPIR din care face parte practicianul în insolvență stagiar, se vor transmite către INPPI.

Examenul pentru dobândirea calităţii de practician în insolvenţă definitiv constă în susţinerea unei lucrări scrise în fața unei Comisii de examinare. Lucrarea scrisă va reprezenta un studiu de caz din practica stagiarului.

Durata prevăzută pentru susţinerea lucrării va fi de circa 10 minute, timp în care candidatul va evidenţia în fața Comisiei de examinare principalele aspecte ale cazului, elementele de practică curentă şi cele specifice.

Nota minimă de promovare a examenului este 7.

Raportul de activitate va conţine: elemente precum participarea la întocmirea de dosare de ofertă, planuri de reorganizare (unde a fost cazul), tabele de creanţe, operaţiuni legate de Buletinul procedurilor de insolvenţă, adunări ale creditorilor, licitaţii, operaţiuni de inventariere, numărul de dosare la care a colaborat cu specificarea felului procedurii, precum şi orice alte repere ale activităţii. Raportul de activitate va prevede şi participarea la stagii de pregătire.

Studiul de caz se recomandă a avea un volum de maxim 10 pagini tehnoredactate, cu font Times New Roman sau Ariel, cu dimensiunea caracterelor de 12 puncte, utilizând diacritice, textul va respecta o spațiere între rânduri de 1,5 linii. Obligatoriu paginile lucrării vor fi numerotate. Studiul de caz se va depune în 3 exemplare. 

Descarcă ataşamente:
Citeşte mai departe
28:Oct

Încetarea înscrierilor la seminarul online Procedura insolvenței persoanei fizice. Domeniul și caracterele procedurii insolvenței persoanei fizice.

Din motive tehnice, ce țin de capacitatea de încărcare a platformei online, anunțăm încetarea înscrierilor la seminarul “Procedura insolvenței persoanei fizice. Domeniul și caracterele procedurii insolvenței persoanei fizice. Participanții la procedură.”

 

Persoanele ce doresc sa parcurgă acest seminar vor avea posibilitatea accesării înregistrării acestuia începând din ziua de luni 7 noiembrie 2016.

 

Înregistrarea va fi postată pe site-ul www.inppi.ro, numărul de puncte de pregătire profesională pentru vizionarea înregistrării fiind același, respectiv 2 puncte.

Citeşte mai departe
16:Iun

Rezultate examen definitivat - sesiunea iunie 2016

Dacă aveţi probleme cu vizualizarea tabelului, vă rugăm să descărcaţi fişierul ataşat.

NR.

NUME PRENUME

FILIALA

NOTA

1.        

BOCEA IONUT

BRASOV

8

2.        

BOICIUC CIPRIAN BOGDAN

CLUJ

10

3.        

BULUCZ IRINA GABRIELA

ALBA

s-a retras

4.        

CHINDEA ARSINTE SEBASTIAN

CLUJ

10

5.        

CINDREA ADRIANA IOANA

BISTRITA NASAUD

10

6.        

COPAE IOAN ALEXANDRU

ARGES

9

7.        

CRISTOLOVEANU NICOLETA ANDREEA

BRASOV

9

8.        

DOBAI GEORGETA CLAUDIA

CLUJ

10

9.        

DOMNICI ADRIANA MARIA

BISTRITA NASAUD

9

10.    

HOJDA CRISTIAN TOADER

CLUJ

8

11.    

OCEANU GABRIEL

BRASOV

8

12.    

ROPOTA ADRIANA LORELLEY

ALBA

9

13.    

TOLCA ALINA RAMONA

CLUJ

9

14.    

CERNAT OANA MARIA

BUCURESTI

8

15.    

CONSTANTIN FLORIN MADALIN

ILFOV

8

16.    

DIACONESCU CEZAR PAUL

BUCURESTI

6

17.    

MILU CIPRIAN

BUCURESTI

9

18.    

NICULESCU DUVAZ NEDELKOSKI CATINCA

BUCURESTI

8

19.    

PATRASCU MIHAELA DIANA

BUCURESTI

7

20.    

PLOESTEANU ELENA LUIZA

BUCURESTI

8

21.    

TUDOR ADRIAN CRISTINEL

ILFOV

9

22.    

VELCEA IULICA

BUCURESTI

10

23.    

VLASCEANU ROXANA ELENA

BUCURESTI

9

24.    

BRANICI MARIUS

IASI

8

25.    

COMSA MIHAELA

PRAHOVA

8

26.    

IOVESCU DANIEL

TIMIS

9

27.    

MARCU ELENA

SIBIU

amânat

Citeşte mai departe
14:Iun

In Memoriam prof. univ dr. Viorel-Mihai CIOBANU: 1950-2016

Renumitul profesor Viorel Mihai Ciobanu, avocat in Baroul Bucuresti, a incetat din viata.

Tristul anunt a fost facut, luni 13 iunie 2016, de Baroul Bucuresti:

Viorel Mihai Ciobanu a fost unul dintre cei mai apreciati si renumiti avocati si profesori de Drept din Romania. Doctor in Drept din 1980, Viorel Mihai Ciobanu a avut o bogata activitate didactica si academica, fiind profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, profesor invitat la Universitatea Paris I Sorbona, autor al 19 tratate, cursuri, monografii, lucrari, 58 de studii si articole, 22 de comunicari stiintifice.

Profesorul Viorel Mihai Ciobanu a fost judecator la Curtea Constitutionala in perioada 1992-1998, arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International, membru in Consiliul Stiintific al Revistei Romane de Drept privat, Revistei Romane de Jurisprudenta, Revistei Romane de executare Silita si Pandectelor Romane, dar si membru al Asociatiei Juristilor din Romania.

Activitatea sa prodigioasa s-a intins mult peste domeniul sau predilect, cel al procedurii civile, avand o contributie importanta si in evoluția dreptului constitutional, dreptului civil si a dreptului familiei. Tratatele, cursurile, studiile si articolele sale sunt si vor fi in continuare lucrari de referinta pentru dezvoltarea stiintei juridice.

Miercuri, 15 iunie 2016 (15.00), profesorul Viorel Mihai Ciobanu va fi adus in Aula Facultății de Drept a Universității din București, iar înmormântarea va avea loc joi, 16 iunie, la Cimitirul Bellu.

Citeşte mai departe
04:Mai

Săptămâna centralizată de pregătire profesională

I. În perioada 09.05.2016 - 13.05.2015, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, etaj 1, București se va desfășura săptămâna centralizată de pregătire profesională destinată, în principal, practicienilor în insolvență stagiari.

Participarea la stagiul centralizat este obligatorie pentru susținerea examenului de definitivat.

Înscrierea cursanţilor se va face până în data de 29.04.2016 la filialele UNPIR  de care aparțin teritorial. Filialele UNPIR vor transmite Secretariatului INPPI, tabelele centralizatoare cu numele solicitanților cel târziu luni, 03.05.2016.

Pe durata celor 5 zile se admite absentarea într-o singură zi, temeinic motivată.

Cursul este gratuit.

Programul prelegerilor vor fi afișate în timp util, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.

 

II. În limita locurilor disponibile, sunt acceptați la cursuri și practicienii în insolvență definitivi.

Aceștia pot opta pentru parcurgerea seminarului pe module. Fiecare modul parcurs este creditat cu 2 puncte de pregătire profesională.

Prețul fiecărui modul este de 50 lei. În funcție de numărul de module parcurse de fiecare practician definitiv, INPPI va elibera și certificatul de participare cu mențiunea numărului de puncte de pregătire profesională efectuate.

 Înscrierea se face în limita locurilor disponibile, pe module, după publicarea programului prelegerilor.

 

Taxa de participare  se achită în contul INPPI, deschis la BCR Sucursala Unirea, Cod IBAN RO11RNCB0671130993380001. Dovada plății, însoțită de formularul de înscriere,  se va trimite pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Atașat anexăm programul de pregătire și cererea de înscriere.

Citeşte mai departe
15:Iun

Examen definitivat - sesiunea iunie 2016

În perioada 15.06.2016 - 17.06.2016, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, etaj 1, sector 3, București, se va desfășura examenul de definitivat în profesia de practician în insolvență.

Dosarele de înscriere la examenul de definitivat se depun în intervalul 05.05.2016 -  20.05.2016.

Comisiile şi repartizarea candidaţilor pe comisii, respectiv data şi ora de începere vor fi afişate cel mai târziu la 03.06.2015, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.

Detalii privind organizare și desfășurarea examenului de definitivat.

La examenul de definitivat pot participa numai practicienii în insolvenţă stagiari care au efectuat stagiul complet de pregătire profesională şi care au urmat un număr minim de 40 de ore/puncte pregătire profesională.

Documentaţia de înscriere la examen se va depune la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la 20.05.2016 şi va conţine următoarele documente:

  1. a) cererea de înscriere. Modelul acesteia este prevăzut în anexa nr. 1 a prezentului regulament;
  2. b) raport de activitate privind stagiul de pregătire profesională efectuat, inclusiv dovada de participare la stagiul intensiv de pregătire;
  3. c) caracterizarea întocmită de coordonatorul/coordonatorii de stagiu pe lângă care stagiarul a funcţionat ca salariat sau colaborator;
  4. d) studiu de caz;
  5. e) dovada achitării taxei de susținere a examenului de definitivat în cuantum de 1.500 lei.

Întreaga documentație se va depune în dosar de plastic, cu șină și perforații.

Documentele mai sus menționate, avizate de Filiala UNPIR din care face parte practicianul în insolvență stagiar, se vor transmite către Secretariatul general al UNPIR.

Examenul pentru dobândirea calităţii de practician în insolvenţă definitiv constă în susţinerea unei lucrări scrise în fața unei Comisii de examinare. Lucrarea scrisă va reprezenta un studiu de caz din practica stagiarului.

Durata prevăzută pentru susţinerea lucrării va fi de circa 10 minute, timp în care candidatul va evidenţia în fața Comisiei de examinare principalele aspecte ale cazului, elementele de practică curentă şi cele specifice.

Nota minimă de promovare a examenului este 7.

Raportul de activitate va conţine: elemente precum participarea la întocmirea de dosare de ofertă, planuri de reorganizare (unde a fost cazul), tabele de creanţe, operaţiuni legate de Buletinul procedurilor de insolvenţă, adunări ale creditorilor, licitaţii, operaţiuni de inventariere, numărul de dosare la care a colaborat cu specificarea felului procedurii, precum şi orice alte repere ale activităţii. Raportul de activitate va prevede şi participarea la stagii de pregătire.

Studiul de caz se recomandă a avea un volum de maxim 10 pagini tehnoredactate, cu font Times New Roman sau Ariel, cu dimensiunea caracterelor de 12 puncte, utilizând diacritice, textul va respecta o spațiere între rânduri de 1,5 linii. Obligatoriu paginile lucrării vor fi numerotate. Studiul de caz se va depune în 3 exemplare.   

Citeşte mai departe
27:Oct

RECONVOCARE

CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI si CONSILIUL FILIALEI BUCURESTI - ILFOV A CASEI DE ASIGURĂRI A AVOCATILOR DIN ROMÂNIA

RECONVOACA

Adunarea Generala Ordinara a Avocatilor

si

Adunarea membrilor Filialei Bucureşti-Ilfov a C.A.A.,

in 13 martie 2016, ora 10.00,

la SALA PALATULUI.

Consiliul Baroului Bucuresti si Consiliul de Administraţie al Filialei Bucureşti-Ilfov a C.A.A, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Avocatilor din Baroul Bucuresti si Adunarea membrilor Filialei Bucureşti-Ilfov a C.A.A pentru data de 13.03.2016, ora 10.00 (în continuarea Adunării Generale a Baroului Bucureşti), la Sala Palatului din Bucureşti.

  • Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Baroului Bucuresti va fi următoarea:
  1. Prezentarea, discutarea şi supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfăşurată în 2015;
  2. Aprobarea raportului Comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabilă în anul 2015;
  3. Descărcarea Consiliului cu privire la activitatea şi gestiunea sa pentru anul 2015;
  4. Aprobarea remunerarii activitatii membrilor Comisiei de Disciplina;
  5. Aprobarea proiectului de buget pentru anul 2016;
  6. Alegerea reprezentantilor Baroului Bucuresti la Congresul Avocatilor din 25-26 martie 2016;
  7. Diverse.

 

  • Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Filialei Bucuresti-Ilfov a C.A.A va fi următoarea:
  1. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfăsurată în anul 2015;
  2. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a contului de execuţie financiar-contabil pentru anul 2015, al Filialei Bucureşti-Ilfov a C.A.A.;
  3. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Comisiei de Cenzori privind activitatea financiar-contabilă din anul 2015;
  4. Descărcarea Consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa pentru anul financiar-contabil 2015;
  5. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a proiectului de buget pentru anul financiar-contabil 2016;
  6. Diverse.

 

Inregistrarea participantilor se va face incepand cu ora 10.00, pentru ambele adunari. Indeplinirea conditiei legale privind cvorumul se va verifica la inceputului Adunarii Generale a Baroului Bucuresti, fiind valabila si pentru Adunarea Generala a Filialei C.A.A.

Decan Baroul Bucuresti                                                           Preşedinte Filiala Bucureşti-Ilfov a C.A.A.                                              

      avocat Ion Dragne                                                                                      avocat Florin Petrosel

Citeşte mai departe
28:Dec

Arin Octav Stanescu

Arin Stanescu

 

Pentru ca ai plecat dintre noi fara a avea ragazul de a-ti lua ramas bun, intr-o zi in care sperantele tuturor se indreptau catre Noul An, pentru ca au ramas cuvinte nespuse si ganduri nerostite, pentru ca multi, foarte multi oameni te-au pretuit dar nu au avut prilejul sa iti spuna asta, pentru ca viata nu sta in loc si nu ne ofera sansa de a ne spune unii altora, ce mult a insemnat intalnirea providentiala ce ne-a fost harazita, i-am rugat pe cei care au vrut sa-ti vorbeasca sa o faca acum, sperand ca poate undeva, in eter, gandurile lor bune te vor insoti acolo unde esti si iti vor alina spiritul.

Vazand cuvintele celor care te-au cunoscut, regasesc o mare parte din calitatile care te-au facut ceea ce esti, un OM special. In cei 15 ani de colaborare am avut privilegiul sa cunosc un adevarat profesionist, tenace si luptator dar si un om pentru care prietenia construita in frageda tinerete insemna mai mult decat orice miza materiala posibila.

Nu cred ca ti-am spus vreodata cu cata caldura evocai amintirile studentiei si cum ti se lumina chipul atunci cand vorbeai despre colegii generatiei tale, despre discutiile de la seminariile interactive din facultate in care provocarea suprema era sa-i surprindeti pe dascalii vostri cu un rationament juridic profund si bine argumentat.

Ne vorbeai despre colegul metodic si profund,  dar si despre colegul  boem dar sclipitor si speculativ, astazi mari avocati la randul lor, dealtfel o generatie de juristi ilustri pe care nu as vrea sa-i evoc din teama de a nu omite pe vreunul, dar pe care vreau sa ii asigur de toata pretuirea si dragostea pe care tu le-ai purtat-o...

Am invatat enorm de la avocatul Arin Stanescu si am simtit, toti cei care l-am cunoscut indeaproape, siguranta luarii celor mai bune decizii profesionale alaturi de el. Pentru ca simpla lui prezenta insufla incredere, atat colaboratorilor cat si clientilor. Avea darul de a sintetiza problemele si de a gasi cele mai bune solutii. Scurt si la obiect, caci lui – asa cum bine il caracteriza o colega – „nu ii placeau discutiile lungi si letargice”, fiind adeptul conciziei atat in gandire cat si in exprimare. Si o facea cu convingerea celui care stia ca are la indemana solutia cea mai potrivita parand ca detine adevarul absolut.

Cuvantul lui avea greutate si majoritatea celor care il ascultau plecau convinsi de faptul ca o alta varianta decat cea exprimata de dansul nu este, pur si simplu, posibila, iar acest fapt nu venea din puterea lui de convingere ci din acuratetea si iscutimea mintii lui.

Cu un  singur lucru nu m-a convins: obisnuia sa spuna cu umor ca nimeni nu e de neinlocuit sau ca e plin cimitirul de oameni de neinlocuit.

As vrea sa stie acum ca toti cei care l-au cunoscut au spus ca prin plecarea lui s-a pierdut un punct de sprijin. As vrea sa stie ca noi am inteles ca exista oameni de neinlocuit...

Av. Simona Maria Milos

Cititi mai mult

Rugam pe cei care doresc sa-si exprime un gand de ramas bun despre domnul Arin Octav Stanescu sa ne scrie pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citeşte mai departe
13:Noi

Rezultate examen definitivat - sesiunea noiembrie 2015

 

            Dacă aveţi probleme cu vizualizarea tabelului, vă rugăm să descărcaţi  fişierul pdf ataşat.

 

Nr

Nume/prenume

Filiala

Nota

1

ANGHEL ANETTA ECATERINA

Brasov

9

2

BOCEA MIHAELA

Brasov

8

3

TIȚA NICOLESCU GABRIEL

Brasov

10

4

MAXIM ANDREEA MARIA

Cluj

9

5

DOBRE DANIEL

Constanta

9

6

ITU IONUȚ COSMIN

Constanta

7

7

MUNTEANU IONELA

Constanta

7

8

AFRĂSINEI ANDREEA CĂTĂLINA

Dambovita

9

9

STOICESCU (CRISTIAN) MARIA ISABELA

Dambovita

10

10

BIRIȘ EMIL COSMIN

Mures

9

11

DOMOKOS ZOLTAN

Mures

10

12

BOȘCA CRINA LAVINIA

Salaj

9

13

BARBU OCTAVIAN

Bucuresti

9

14

FRUNZARU CĂTĂLIN ȘTEFAN

Bucuresti

10

15

IACOB VALENTINA RALUCA

Bucuresti

8

16

VILĂROIU LIANA GEORGIANA

Bucuresti

7

17

SULER MIHAI

Buzau

10

18

IONESCU (POPESCU) MARIA ALINA

Gorj

8

19

BESLEAGA DORU ANDREI

Hunedoara

9

 

Citeşte mai departe
11:Noi

Candidati si comisii definitivat

 

 

CANDIDATI ȘI COMISII EXAMEN DEFINITIVAT SESIUNEA NOIEMBRIE 2015

11 – 13.11.2015

 

Comisia nr.

Lucrările comisiei încep în data/ora

Componenţa comisiei:

1

Vineri, 13.11.2015, ora 13:00 la sediul UNPIR

Președinte Viorica Munteanu

Membrii:

Luminița Oprea Barac

Lanțoș Leonora

2

Vineri, 13.11.2015, ora 14:00 la sediul UNPIR

Preşedinte: Mariana Bălescu

Membrii:

Carmen Popa

Cornel Florea

 

 

NR.CRT.

NUME PRENUME

FILIALA

COMISIA

1.        

ANGHEL ANETA ECATERINA

BRASOV

1

2.        

BOCEA MIHAELA

BRASOV

1

3.        

TITA NICOLESCU GABRIEL

BRASOV

1

4.        

BARBU OCTAVIAN

BUCURESTI

2

5.        

FRUNZARU CATALIN STEFAN

BUCURESTI

2

6.        

IACOB VALENTINA RALUCA

BUCURESTI

2

7.        

VILAROIU LIANA GEORGIANA

BUCURESTI

2

8.        

SULER MIHAI

BUZAU

2

9.        

MAXIM ANDREEA MARIA

CLUJ

1

10.    

DOBRE DANIEL

CONSTANTA

1

11.    

ITU IONUT COSMIN

CONSTANTA

1

12.    

MUNTEANU IONELA

CONSTANTA

1

13.    

AFRASINEI ANDREEA CATALINA

DAMBOVITA

1

14.    

STOICESCU (CRISTIAN) MARIA ISABELA

DAMBOVITA

1

15.    

IONESCU MARIA ALINA

GORJ

2

16.    

BESLEAGA DORU ANDREI

HUNEDOARA

2

17.    

BIRIS EMIL COSMIN

MURES

1

18.    

DOMOKOS ZOLTAN

MURES

1

19.    

BOSCA CRINA LAVINIA

SALAJ

1

 

Citeşte mai departe
27:Oct

ANUNT SISTARE INSCRIERI CONFERINTA

Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (I.N.P.P.I.) anunță

  

ÎNCETAREA ÎNSCRIERILOR

  

pentru CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE INSOLVENȚĂ- ediția a III-a, organizată în zilele de 30 și 31 octombrie 2015, la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept, Aula Magna, nemaifiind locuri disponibile.

Citeşte mai departe
11:Iun

Conferința privind Regimul juridic al insolvenței persoanelor fizice și al insolvenței persoanelor juridice

Banca Mondială a găzduit, în data de 11 iunie 2015 la Palatul Parlamentului din București, conferința privind Regimul juridic al insolvenței persoanelor fizice și al insolvenței persoanelor juridice. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Justiției și cu Camera Deputaților, și a reunit un număr important de specialiști de marcă în domeniul insolvenței persoanelor juridice și fizice. Printre aceştia s-au aflat dna dr. Irit Mevorach și dl judecător Leif Clark, din partea Băncii Mondiale, dl Liviu Stancu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, dna Nicoleta Țăndăreanu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția 1 Civilă, dna Simona Miloș, președinte INPPI, dl Stan Tîrnoveanu, partener senior la Zamfirescu Racoți & Partners, dl Cristian Răvășilă, director în cadrul PWC Business Recovery Services.

În cadul mesei rotunde care a deschis evenimentul, dna Simona Miloș, președinte INPPI, a fost invitată să exprime un punct de vedere cu privire la întrebarea: Sunt toți participanții tratați corect în procesul de insolvență? În acest context, domnia sa a pus problema creării și încurajării unei culturi a negocierii care să permită negocierile “out of court”, care ar putea permite atât prevenirea situațiilor de insolvență, cât și o punere în practică eficientă a principiilor teoretice privind natura colectivă a procedurilor de insolvență.

Amintind recomandările Comisiei Europene, dna președinte Simona Miloş a subliniat necesitatea trecerii de la un accent pus pe lichidare, la importanţa restructurării în condiţii optime, ca prevenire a insolvenţei. Principiile Băncii Mondiale prevăd evitarea prevalenţei interesului public asupra intereselor private, precum şi îngheţarea procedurilor judiciare şi extrajudiciare pe durata procesului de insolvenţă. Aplicarea acestor norme este uneori îngreunată de alte dispoziţii referitoare la responsabilitatea penală a companiilor şi persoanelor, în particular executarea silită. Reprezentanții Băncii Mondiale au subliniat că punerea în practică a acestor principii este necesară pentru respectarea drepturilor tuturor creditorilor în condiţiile legii, a încurajării mediului investițional și a prezervării locurilor de muncă în interesul întregii economii.

IMG_5382
IMG_5452
IMG_5371
IMG_5454
IMG_5387
IMG_5391
IMG_5393
IMG_5390
IMG_5383
IMG_5455
IMG_5439
IMG_5392
IMG_5362
IMG_5374
01/14 
       
Citeşte mai departe
08:Iun

Summer Banking Academy

Institutul Bancar Român oferă membrilor INPPI participarea gratuită în cadrul programului Summer Banking Academy

Institutul Bancar Român, cu sprijinul Băncii Naţionale a României şi al Asociaţiei Române a Băncilor, organizează SUMMER BANKING ACADEMY, care se va desfăşura în perioada 8 - 12 iunie 2015, la sediul IBR.

Pentru mai multe detalii click aici.

Descarcă ataşamente:
Citeşte mai departe
11:Mai

Cursuri de pregătire profesională pentru practicienii în insolvenţă definitivi

În perioada 11.05.2015 - 15.05.2015, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, etaj 1, București se va desfășura săptămâna centralizată de pregătire profesională destinată, în principal, practicienilor în insolvență stagiari.

În limita locurilor disponibile, sunt acceptați la cursuri și practicienii în insolvență definitivi.

Aceștia pot opta pentru parcurgerea seminarului pe module. Fiecare modul parcurs se va puncta cu 2 ore de pregătire profesională.

Prețul fiecărui modul este de 50 lei. În funcție de numărul de module parcurse de fiecare practician definitiv, INPPI va elibera o adeverință de participare cu mențiunea numărului de ore de pregătire profesională efectuate.

Înscrierea se va face pe module de curs, până vineri 08.05.2015, în limita locurilor disponibile.

Pentru ca înscrierea să devină efectivă, persoanele interesate trebuie să completeze formularul de înscriere (anexat prezentei), precum și să facă dovada achitării contravalorii numărului de module dorite.

Taxa de participare se achită în contul INPPI, deschis la BCR Sucursala Unirea, Cod IBAN RO11RNCB0671130993380001. Dovada plății, însoțită de formularul de înscriere, se va trimite pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Atașat anexăm programul de pregătire și cererea de înscriere.

Pentru program curs: click aici

Pentru formular înscriere: click aici

Citeşte mai departe
23:Apr

Program examen definitivat

- sesiunea mai 2015 -

În perioada 27.05.2015-29.05.2015, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, etaj 1, sector 3, București, se va desfășura examenul de definitivat în profesia de practician în insolvență.

Dosarele de înscriere la examenul de definitivat se depun în intervalul 04.05.2015 - 15.05.2015.

Comisiile şi repartizarea candidaţilor pe comisii, respectiv data şi ora de începere vor fi afişate cel mai târziu la 22.05.2015, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.

Documentaţia de înscriere la examen se va depune la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la 15.05.2015 şi va conţine următoarele documente:

a) cererea de înscriere;

b) raport de activitate privind stagiul de pregătire profesională efectuat, inclusiv dovada de participare la stagiul intensiv de pregătire;

c) caracterizarea întocmită de coordonatorul/coordonatorii de stagiu pe lângă care stagiarul a funcţionat ca salariat sau colaborator;

d) studiu de caz;

e) dovada achitării taxei de susținere a examenului de definitivat în cuantum de 1.500 lei.

Întreaga documentație se va depune în dosar de plastic, cu șină și perforații.

Documentele mai sus menționate, avizate de Filiala UNPIR din care face parte practicianul în insolvență stagiar, se vor transmite către Secretariatul General al UNPIR cel mai târziu până la 19.05.2015.

Raportul de activitate va conţine: elemente precum participarea la întocmirea de dosare de ofertă, planuri de reorganizare (unde a fost cazul), tabele de creanţe, operaţiuni legate de Buletinul procedurilor de insolvenţă, adunări ale creditorilor, licitaţii, operaţiuni de inventariere, numărul de dosare la care a colaborat cu specificarea felului procedurii, precum şi orice alte repere ale activităţii. Raportul de activitate va prevede şi participarea la stagii de pregătire.

Studiul de caz se recomandă a avea un volum de maxim 10 pagini tehnoredactate, cu font Times New Roman sau Arial, cu dimensiunea caracterelor de 12 puncte, utilizând diacritice, textul va respecta o spațiere între rânduri de 1,5 linii. Obligatoriu paginile lucrării vor fi numerotate.

Studiul de caz se va depune în 3 exemplare.

Examenul pentru dobândirea calităţii de practician în insolvenţă definitiv constă în susţinerea unei lucrări scrise. Lucrarea scrisă va reprezenta un studiu de caz din practica stagiarului.

Durata prevăzută pentru susţinerea lucrării va fi de circa 10 minute, timp în care vor fi evidenţiate principalele aspecte ale cazului, elementele de practică curentă şi cele specifice.

Comisia de examinare va analiza lucrările, va audia prezentarea acestora şi va putea proceda la verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale candidatului în domeniul insolvenţei.

Comisia poate decide amânarea susţinerii examenului pentru un candidat în cazul în care se constată că documentaţia de înscriere este incompletă sau că, lucrarea scrisă nu a fost redactată în conformitate cu prevederile instrucţiunilor de mai sus.

Modelul cererii de înscriere la examenul de definitivat este prevăzut în Anexa nr. 1. (Descarcă anexa)

Nota minimă de promovare a examenului este 7.

Citeşte mai departe
20:Apr

11-15 mai 2015 - Săptămâna centralizată de pregătire destinată practicienilor în insolvenţă stagiari

În perioada 11.05.2015 - 15.05.2015, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, etaj 1, București se va desfășura săptămâna centralizată de pregătire profesională destinată practicienilor în insolvență stagiari.

Participarea la stagiul centralizat este condiție obligatorie pentru înscrierea la examenul de definitivat.

Citeşte mai departe
20:Oct

Program de pregătire centralizată

In perioada 27-31.10.2014, la sediul INPPI, din Bucuresti, str. Vulturilor, nr. 23, sector 3, se va desfasura, in principal, pentru practicienii in insolventa stagiari, saptamana centralizata de pregatire profesionala.

Parcurgerea saptamanii centralizate de pregatire este conditie obligatorie pentru a putea sustine examenul de definitivat.

Cursul este gratuit pentru stagiarii care nu au parcurs saptamana centralizata.

La cursuri sunt acceptati si practicieni in insolventa definitivi. Inscrierea acestora se va face pana in 24.10.2014, in limita locurilor disponibile, pe module de curs. Costul unui modul este de 50 lei si se va puncta cu 2 ore de pregatire profesionala. In functie de numarul de module parcurse de fiecare practician, INPPI va elibera certificate de participare.

Doritorii pot achita contravaloarea fiecarui modul doar in contul INPPI deschis la BCR Sucursala Unirea, Cod IBAN RO11RNCB0671130993380001; CF 31066951.

Cererile de inscriere, impreuna cu dovada platii, vor fi transmise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe
×